Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Cepljenje proti Covid-19 po eksciziji


Vprašanje:

Prede petimi dnevi sem imela poseg - ekscizijo znamenja na stopalu. Ker sem zdaj prejela vabilo na prvi odmerek cepiva proti Covid-19, me zanima, če je cepljenje takoj po takšni operaciji priporočljivo oziroma če je kakšen razlog, da je bolje počakati, da je rana po eksciziji zaceljena ali kaj podobnega. Ko sem po mailu povprašala dermatološko ordinacijo, kjer je bila ekscizija opravljena, če obstaja kakšen razlog, da se zaradi ekscizije ne bi udeležila cepljenja, so mi odgovorili, da zdravnik priporoča, da cepljenje prestavim za 14 dni. Niso pa zapisali razloga, zakaj tako priporoča. Zanima me vaše strokovno mnenje oziroma, če mi lahko poveste, zakaj v tem primeru cepljenje ni priporočljivo.

Odgovor:

Spoštovani,

hvala za vaše vprašanje in zaupanje. V kolikor rana ni vneta ni absolutnih kontraindikacij za cepljenje. Zdravnik je verjetno želel pridobiti čas za celjenje rane.

Lep pozdrav.
 Jurica Ferenčina, dr. med.

Aktiven

Jurica Ferenčina, dr. med.

Srce in ožilje Bolezni starostnikov Bolezni ščitnice Cepljenje Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal