Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Težave pri hoji


Vprašanje:

Spoštovani,

na vas se obračam z vprašanjem glede težave, ki jo imam s hojo. Hodim namreč zelo rada. Opažam pa, da v zadnjih dveh letih nonormalno hitro uničim obutev, tudi hlače v predelu členkov, predvsem na desnem čevlju. Levi čevelj pa uničujem pri peti. Naj povem, da sem superge kupila pred dvema mesecema in sta na opisanih mestih že načeti. Drugače sem bolj drobne postave, visoka 170 cm in astenične konstitucije. Moja stopala so zelo ozka z visokim lokom. Kaj mi svetujete? Za odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Odgovor:

Pozdravljeni,

hvala za poslano.

Imam nekaj napotkov za vas, pa upam, da vam bodo prišli prav, da pridete do dna svoji težavi.

1. Pri hoji čim manj komplicirajte, bodite predvsem sproščeni. Če prihaja do kakšnih anomalij v gibanju, bo to najboljše za začetek reševati z vajami, pri hoji pa ohranjati sproščenost.

2. Da boste lažje videli, če je kakšna posebnost pri hoji, kar bi bilo lahko vzrok za te težave, vas lahko kdo posname s telefonom med hojo - posnetek od zadaj pri tleh in od strani, pa boste videli če je kakšna razlika. Pa če imate opcijo, bo super počasen posnetek.

3. Če opazite kakšno večje odstopanje, se je potem smiselno lotit vaj, da se do "popravi" in se bo to potem počasi poznalo tudi pri sproščeni hoji.

Lep pozdrav.

 Luka Hren, diplomirani kineziolog in gibalni terapevt

Aktiven

Luka Hren, diplomirani kineziolog in gibalni terapevt

Srce in ožilje Nevrologija Osteoporoza Rekreacija Diete in hujšanje

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal