Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Padec na trtico


Vprašanje:

Pozdravljeni,

imam 21 let. Pred osmimi leti sem padla na trtico (v kopalnici na nizko stopničko). Od takrat ne morem normalno sedeti v avtu, v predavalnici, ob gledanju filmov - povsod, kjer se moram malo nasloniti nazaj. Po padcu je bilo čez nekaj časa boljše, potem sem pa šla bordat in nekajkrat padla, od takrat me, ko sedim dlje časa, včasih že po 15-ih minutah, redno boli. Trtica boli tudi, če malo pritisnem nanjo. Nek maser mi je rekel, da bi na trtici lahko bilo živo ali mrtvo ali divje meso. Na rentgenu se ni videlo nič, tudi ortoped ni sploh nič naredil (rekel je, da naj se sprijaznim z bolečino). Zanima me, ali se vseeno lahko kaj naredi, da bi lahko sedela normalno. Upam, da sem se obrnila na pravo osebo, kajti ne vem točno,  kateri zdravnik se s tem ukvarja.

Hvala in lep pozdrav.

Odgovor:

Pozdravljeni,

hvala za poslano stanje. Glede na opisano bi nekako iskal rešitev v dveh opcijah:

1. Oblika trtice povzroča neugoden pritisk na trde podlage od sedenju (če boli tudi na mehkih podlagah, se to lahko hitro črta).
2. Bolečina ni  več povsem neposredno povezana s tistim udarcem, ampak gre za kakšno težavo na nivoju hrbtenice, sakroilikalnega sklepa ...

Precej težko verjetno je, da bi bolečina bila še vedno neposredno povezana s tistim padcem, sploh če ni vidnih sprememb pri slikanju.

Smiselno bi bilo analizirati točen vzrok in potem tudi poiskati ustrezne rešitve. Lahko nas kontaktirate in se dogovorimo za uvodni posvet.

Lep pozdrav.

 Luka Hren, diplomirani kineziolog in gibalni terapevt

Aktiven

Luka Hren, diplomirani kineziolog in gibalni terapevt

Srce in ožilje Nevrologija Osteoporoza Rekreacija Diete in hujšanje

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal