Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Stalno tiščanje na vodo


Vprašanje:

Pozdravljeni,

že nekaj let imam problem s stalnim tišanjem na vodo. Sicer mi ponoči ponavadi ni potrebno vstajati, podnevi tudi ne hodim pogosto na wc, vendar je to tiščanje stalno prisotno, včasih tudi takoj po tem, ko grem na vodo, še večkrat pa takoj po tem, ko grem na blato. Bil sem na pregledih pri urologih, tako za prostato, kot za zastajanje urina, in naj bi bilo vse v redu. Odgovor je bil, da je vzrok verjetno psihološki. Meni se pa ne zdi tako, vem, da je nekaj drugega, nisem pod stresom ali karkoli podobnega.

Hvala za odgovor.

Odgovor:

Spoštovani,

iz stališča strokovnjaka za ledvice moram reči, da nisem zasledil nekega jasno definiranega problema, ki bi se dotaknil ledvic. Po prebranem pa sodim, da gre v prvi vrsti za neprijetne občutke v predelu mehurja, ko se vzdražijo receptorji za "malo potrebo".
Morda bi bilo smiselno, da bi seveda vedel nekoliko več, naprimer,  koliko ste stari in kakšna je velikost prostate, kakšen je mehur in kakšno kapaciteto ima ... Iz teh podatkov bi lahko vsaj nekoliko morda sklepal, ali gre morda za problem v samem mehurju, je na primer zelo malo kapacitiven in bi rabili trening za večjo kapaciteto ... Druga možnost je tudi to, da so nekatere zadeve zaradi prevelikega števila mikcij nekoliko vzdražene in povzročajo draženje, ki ga opisujete kot neprijeten občutek ... morda je urin bolj alkalen in poškoduje sečnico?
Nekaj stvari sem napisal, vendar nimam občutka, da sem pravi naslov za vprašanje.

Lep pozdrav.
 Boštjan Kersnič, dr. med.

Aktiven

Boštjan Kersnič, dr. med.

Bolezni sečil in ledvic

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal