Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bolečine v komolcu


Vprašanje:

Pozdrav,

že dobro leto imam bolečine v komolcu. Ponoven izvid MR pravi: "Minimalen izliv intraartikularno. Večja parcialna natrganina skupnega narastišča tetiv ektenzorjev na lateralni epikondil, delno spremenjen tudi radialni kolateralni ligament , spremembe v sklopu zmerne lateralne epikondiloze. Ohranjene tetive bicepsa, tricepsa in brahialisa. Prikazan skelet je normalnega signala. Mnenje -  znaki zmerne lateralne epikondiloze z večjo parcialno natrganino skupnega narastišča tetive ekstenzorjev na lateralni epikondil ter nekoliko kronično spremenjenim radialnim kolateralnim ligamentom." Do sedaj sem dobil že dve blokadi ( junija in oktobra 2020). Prosim za obrazložitev in nasvet kako naprej.

Hvala.

Odgovor:

Pozdravljeni,

glede na opisano težavo bi z kineziološkega vidika svetoval, da se proba ustrezno okrepiti mišice od ramen do zapestja. Da bo čim manj mišičnih nesorazmerij v tem delu in da se čim bolj izboljša same gibalne vzorce.

Poleg tega pa je smiselno pogledati tudi običajne dnevne obremenitve, da se vidi, če kje prihaja do preobremenitev in se za to najde ustrezne ukrepe. Zagoto gre za malce bolj dolgotrajen proces, da se to reši, vendar bi bilo glede na dolgotrajno težavo vsekakor vredno poskusiti.

Lep pozdrav.
 Luka Hren, diplomirani kineziolog in gibalni terapevt

Aktiven

Luka Hren, diplomirani kineziolog in gibalni terapevt

Srce in ožilje Nevrologija Osteoporoza Rekreacija Diete in hujšanje

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal