Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Operacija hemoroidov


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 18 let in priblizno okoli 16. leta sem imela enkrat težavo z zaprtjem. Takrat so se pojavili tudi zunanji hemoroidi. Bila sem pri svoji zdravnici, a je ta rekla, da težave niso dovolj velike za napotnico. Sedaj nimam več problemov, a hemoroidi še vedno visijo iz anusa. Ne bolijo, niti ne srbijo, a me motijo iz estetskega vidika. Zanima me, če jih je možno pozdraviti z lasersko operacijo, saj naj bi bila manj boleča kot klasična in če je možno vrniti izgled anusa, da bo takšen kot je bil prej. Zanima me še, kakšno je okrevanje po operaciji (se lahko sama pripeljem in odpeljem - tega se namrec zelo sramujem in ne želim, da bi še kdo vedel). Zanima me še cena zdravljenje hemoroidov z laserjem.

Hvala za odgovor.

Odgovor:

Spoštovani,

vsekakor svetujem da pridete na pregled in posvet. Šele, ko bo kirurg videl kakšno je stanje, se bo odločil za vrsto posega. Lasersko rezanje je samo eden od načinov rezanja (namesto skalpela ali škarij).
Morda gre pri vas samo za kožne gube, ki vas motijo. Zdi se mi, da opisujete predvsem to. Pravi izpadajoči vozli imajo po navadi svojo "zgodovino" in nastajajo dalj časa. Običajno takšne težave opisujejo nosečnice po porodih.
Vsekakor svetujem najprej pregled, ko vam bodo lahko naredili načrt zdravljenja!

Lep pozdrav,

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.