Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Hudo potenje


Vprašanje:

Pozdravljeni,

v zadnjem času (dober mesec) sem se začel nenormalno potiti. Še posebno v stopala oziroma noge. Potim se tudi, ko nisem obut in ne nosim nogavic oziroma sem bos v copatih. Seveda potenje spremlja tudi neprijeten vonj. Prav tako se zelo potim pod pazduhami. To opažam predvsem, ko mi je hladno, pazduhe pa imam mokre. Prej teh težav nisem imel. Star sem 30 let. Je težava bolezenske narave?

Hvala za odgovor.

Odgovor:


Spoštovani,

30 let, moški, nenormalno potenje ne glede na zunanje pogoje .... Možno je, da gre za hormonske spremembe. Spomnim se dveh oseb enake starosti, ki sta tudi imeli povsem mokre roke in noge. Predlagam, ker gre samo za noge, zračno obutev in bombažne nogavice, da bo koža dihala. Obstaja seveda nekaj mazil, a najbolje je počakati na konec izolacije, da se bolnice odprejo. Takrat prosite osebnega zdravnika za napotitev k dermatologu, nato k endokrinologu in na koncu s temi izvidi k torakalnemu kirurgu, če bo še potrebno. Tam bo zagotovo rešitev problema.

Lep pozdrav.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.