Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Zelo slab ustni zadah in sluz


Vprašanje:

Spoštovani!

Star sem 28 let in imam že nekaj let probleme z ustnim zadahom. Menim, da je vzrok zadaha tudi uhajanje sluzi po grlu navzgor (velikokrat moram povleči, saj drugače ne gre – draž me in kljub vlečenju sluzi nikoli ne zmanjka). Občasno me tudi boli grlo oziroma nekje okoli grla. Zadah je zelo slab in ves čas prisoten, prekrijem ga le, če kaj pojem. Povedali so mi že, da imam občasno vonj po naftalinu oziroma sredstvu proti moljem, ki se ga da v omaro. Težav z zobmi nimam, jezik sem si že poskušal temeljito umivati, a ni bilo boljše. Zdravnica mi gastroskopije ni ravno predlagala, a menim, da bi moral na gastroskopijo.

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani!

Vsekakor morate na gastroskopijo. Tam je najpogostejši razlog za zadah iz ust. Z zobmi, pravite, nimate, problemov. Problem zadaha je problem zgornjih prebavil in ustne klime, flore, razmer.
Jaz bi vsekakor predpisal nekaj za želodec in nekaj za motiliteto zgornjih prebavil, da bi zagotovili prehod hrane normalno naprej po prebavilih. Poleg tega je potrebna rahla dietna prehrana, nezačinejna, nepražena, bolj ali manj kuhana  hrana in sicer z majhnimi, a rednimi obroki. Izdal pa bi dve napotnici - za  gastroskopijo in ORL pregled. Poleg tega bi obiskal zobozdravnika, ki naj pregleda zobe. Vsekakor je tu rešitev problema.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.