Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Zlomljeni igli v zobu


Vprašanje:

Pozdravljeni,

vljudno prosim za vaše mnenje oziroma na koga se lahko obrnem. V oktobru me je čez vikend začel boleti zob, sedmica spodaj. V ponedeljek zjutraj nisem mogla zdržala, zato sem šla v ZD k zdravnici, ki je delala. Povedala sem ji, da me boli zob, ona pa je rekla, da je ta zob za ven, ne da bi ga pogledala. Rekla sem ji, da mislim da ni za ven, ker ni bil še nikoli zdravljen in jo prosila, naj ga pogleda. Dala mi je injekcijo in pričela vrtati v zob ter rekla, da mora nujno priti do korenine, ker je problem tam. In je vrtala in vrtala. A do korenine ni mogla. Edino kar je naredila, je bilo, da mi je zlomila v zob dve igli za vrtanje. Rekla je, da imam preveč trdo vse, da sploh ni mogla do korenine. Poslala me je na slikanje in sem videla dve igli v zobu. Imam jih še sedaj. Potem ko je videla, kaj je naredila, je rekla, da mi bo zob izpulila, a ga ni, ker jemljem zdravila za redčenje krvi. Ne vem, kako naprej, kaj naj naredim, na koga se naj obrnem? Ne želim imeti igel v zobu. Ali se mi zaradi tega lahko kaj vne? Skrbi me, ker me zob rahlo boli oziroma čutim bolečino, če kaj jem.

Prosim odgovor!

Odgovor:

Pozdravljeni!

Pri zelo ozkih kanalih in z nalaganjem sekundarnega dentina lahko pri poizkusu, da očistimo koreninski kanal, pride do zloma igle v kanalu. Glede na to, da gre za sedmico, ki sama po sebi velikokrat predstavlja indikacijo za specialistično obravnavo, ter da je zalomljena igla, vam, če želite ohraniti zob, svetujem,, da obiščete specialista za endodontijo. Zdravljenje zoba lahko opravite na koncesijo (v tem primeru potrebujete napotnico izbranega zobozdravnika in upoštevati čakalno dobo) ali samoplačniško.
Zaradi igel v zobu se vam ne bo nič bolj ali manj vnelo. Navadno, ko se zob odpre in aplicira zdravilo, zob preneha boleti; zdravljenje pa seveda še ni zaključeno.

Vse dobro!

 Irma Škoro, dr. dent. med.

Aktiven

Irma Škoro, dr. dent. med.

Zdravje zob, zobna estetika

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal