Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Srbeče roke in razjede


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Naprošam za pravilen nasvet, kako in s čim zanesljivo odpraviti zelo nadležno srbenje in posledično razjede in otrdelo kožo na dlaneh rok. Zadeva, ki je v porastu, traja že več kot leto dni. Bil sem pri dermatologinji , ko je bila zadeva še v začetni fazi. Začasno je bila omejena z kremami, ki so mi jih pripravili v lekarni.
Pordela koža je zelo srbeča, iz nje po drgnjenju izteče prozorna tekočina, ob močnejšem drgnjenju nastanejo male krastice. Zadeva izzveni za nekaj dni, ko poskušam otrdelo kožo ali kožo, ki se lušči odstraniti, potem pa zopet sledi nastanek nove faze. Z enakimi težavami. Trenutno si blažim težave s kremo za roke, z njo si mažem roki večkrat dnevno.V bolnici so mi po napotitvi dermatologinje pregledali kri, ki je BP, test na glivice je negativen. Naročen se še na epikutano testiranje ki bo trajalo nekaj dni, toda sem skeptičen, da bodo kaj odkril. Zelo pazim, pri delu imam rokavice, ki jih večkrat menjam za nove. Zelo moteča zadeva je celo v porastu in me skrbi, da se mi ne razširi po telesu. Ali je to od prehrane? Morda od tekočih mil ali praška ali drv za kurjavo (miši)?

Hvala za odgovor!

Odgovor:

Spoštovani,

žal je vedno tako, da se preko vprašanj po spletu ali mailu lahko odgovarja le splošno in je za podrobnejša individualna navodila potreben osebni pregled. Ker ste že v diagnostičnem postopku pri dermatologinji je primerno, da se z vsemi vprašanji obrnete nanjo in ji tudi poročate o delovanju zdravilnih krem, ki vam jih je predpisala. Postopek, ki ga vaša dermatologinja vodi je strokoven in pri našem delu je večkrat potrebno več kontrolnih pregledov, da se najde najprimernejše zdravljenje.

Lep pozdrav!
 Nastja Lazar, dr. med.

Aktiven

Nastja Lazar, dr. med.

Kožne bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.