Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Zdravstveno zavarovanje na študijski izmenjavi


Vprašanje:

Pozdravljeni,

hči je odlšla za nekaj mesecev v tujino na študijsko izmenjavo. Zanima me, kako je z zdravstvenim zavarovanjem v takem primeru?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani!

Študent, ki ima v Sloveniji status rednega študenta in ni starejši od 26. leta, je zdravstveno zavarovan po starših. Pred odhodom v tujino naj si na pristojni enoti Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) ali preko njihove spletne strani, pridobi Evropsko kartico za zdravstveno zavarovanje.
S to kartico lahko uveljavlja nujne zdravstvene storitve v javnih ustanovah v tujini. Kljub temu v nekaterih državah zahtevajo plačilo storitve, ki vam jo potem povrne ZZZS. Stroškov prevozov obolelega v domovino Evropska kartica ne krije. Več o Evropski kartici lahko preberete na spletni strani zzzs.si.

Zaradi navedenega vam priporočamo sklenitev turističnega zdravstvenega zavarovanja za čas bivanja v tujini CORIS AS. CORIS AS vam krije stroške nujnega zdravljenja tako v javnih ustanovah kot tudi v zasebnih bolnišnicah in klinikah, 24-urna asistenca je v slovenskem jeziku in kritje dejanskih stroškov zdravljenja ter stroškov prevozov (helikopter, rešilec, taksi ...), vključno s prevozi v domovino, katerih cene so pogosto zelo visoke. Za podrobnejše informacije pokličite na brezplačni telefon 080 11 10, zavarovanje pa lahko sklenete tudi prek spleta: coris.si‎

S spoštovanjem!


 Tanja Cebek

Neaktiven

Tanja Cebek

Vse ostalo kar vas žuli

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.