Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Mrtvi zob


Vprašanje:

imam mogoče malo "čudno" vprašanje za vas, ampak resnično ne vem, na koga se naj obrnem. Že leta imam na levi strani zgoraj zaplombiran "mrtvi zob". Ampak jaz imam občutek, da bi ta zob moral stran, ker mi vsake toliko strašno smrdi in me zelo zelo moti. Ustna higiena je zame zelo pomembna in tudi zobozdravnika obiskujem redno, vendar, ko mu omenim, da mislim, da s tem zobom ni vse v redu, ga samo malo pogleda, pogleda dlesni, ki so konstantno malo zatečene (ko spim, na levi strani obraza pa še bolj, čez dan se potem zadeva malo umiri), naredi pa nič. In opažam, da me velikokrat boli leva stran obraza, ne morem opredeliti bolečino, ampak mislim, da vse izhaja iz zoba. Bolečina se širi do očesa, pa do ušesa in potem v temena in včasih do vratu. Kar me pa še najbolj muči, ali je možno,da imam od zoba tudi vnetje oči? Levo oko ni belo, ampak malo izgleda motno, na spodnji strani veke vedno rdeče , potem začne večkrat srbeti in včasih se mi zamegli vid. Ko ga malo popraskam, je dobro. Res ne vem, na koga se naj obrnem, da bi se zadeva uredila,ker me res moti.

Prosim za odgovor in se vam že v naprej zahvaljujem.

Odgovor:

Spoštovana,

brez pregleda in natančne rentgenske diagnostike, vam res težko podam mnenje.
Če govorim zelo nasplošno, pa je vsekakor možno, da se vnetje in s tem pogosto povezana bolečina, od zoba prenaša tudi na sosednje predele obraza, vratu, v obnosne votline in nenazadnje celo proti očesu ali ušesu.
Predlagam vam, da naredite rentgenski posnetek zobovja - ortopantomogram in lokalni posnetek dotičnega zoba. Tako vam bo zobozdravnik z veliko večjo gotovostjo lahko potrdil ali ovrgel vaše domneve.

Srečno!
 Katja Arko Kampuš, dr.dent.med.

Aktiven

Katja Arko Kampuš, dr.dent.med.

Zdravje zob, zobna estetika

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal