Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Pridobivanje kilogramov kljub treningu in dieti


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 44 let in nikakor ne morem shujšati. 3 x na teden plavam približno 45 minut. Poleg tega se izogibam sladkorju in stvarem iz bele moke. Primer mojega jedilnika: zajtrk: kava brez mleka in sladkorja, napitek Enemon, malica solata; kosilo: meso in zelenjava, plavanje, po plavanju solata in tuna, ali šunka. To počnem že od 1.januarja, občasno se pregrešim s čokolado ozoroma kozarcem vina. Pridobila pa sem približno 4 kg. Kaj lahko storim?

Hvala za pomoč!

Odgovor:

Pozdravljeni,

Hvala za vprašanje.
Glede na napisano je zelo težko svetovati karkoli konkretnega.
Kolikšna je vaša telesna teža in kdaj ste pridobili 4 kg? Se ti dodatni kilogrami poznajo samo na tehtnici ali čutite, da so se povečali tudi obsegi? Pri telesni dejavnosti so še rezerve - zelo priporočljivo bi bilo dodati vaje za moč in povečati intenzivnost in količino različnih oblik aerobne vadbe.

Pri hitri oceni hrane ste v kaloričnem deficitu (manj zaužijete kot porabite), kar je nujno pri izgubljanju telesne teže. Dodajte omega 3 maščobne kisline in morda zamenjajte omenjen izdelek za kvaliteten beljakovinski prašek.

Dejstvo je, da od 1. januarja vseeno ni preteklo veliko časa - telesne transformacije potekajo počasi. Povečajte količino in intenzivnost telesne aktivnosti, če vam zdravje to dovoljuje.

Če v naslednjih dveh mesecih ne bo rezultatov, pa je potrebno razloge iskati drugje.

Lep pozdrav!