Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Motnje vida


Išči po ključnih besedah

zdravnik odgovarja , motnje vida , vprašanje zdravniku

Vprašanje:

Pozdravljeni!

Danes se mi je zgodilo, da sem imela v vidnem polju nekakšne motnje v določeni točki vida. Težko opišem kaj točno je bilo, je pa izgledalo, kot da v točki vidim neko valovanje, kot na vodni gladini. Tam je bil vid zamegljen, okolica je bila v redu. To valovanje je trajalo približno pol ure, ni pa bilo vedno na istem mestu. Zelo počasi se mi je ta točka premikala proti levi strani vidnega polja, na koncu je bilo to valovanje zgoraj in na levi strani, nato je počasi izginjalo. To se mi je že zgodilo pred nekaj leti, vendar ni trajalo več kot nekaj minut. Naj povem, da do sedaj nisem imela težav z očmi, redni zdravniški pregledi niso bili nič posebnega, očal ne nosim, Stara sem 37 let. Vem, da je na podlagi opisanega težko kaj določenega reči, vendar me zanima, ali bi morala opraviti okulistični pregled?

Hvala za vaš čas in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovana!

Glede na opisane težave, bi lahko šlo za motnje prekrvavitve. Če bi se težave še ponovile, bi bilo smiselno, da opravite okulistični pregled.

Vas lepo pozdravljam!
 Peter Preskar, dr. med.

Aktiven

Peter Preskar, dr. med.

Oči

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

18. 08. 2018 20:23:59
Pozdravljeni.

Že nekaj časa imam bolečine v vratu, danes zvečer pa sem približno eno uro imel motnjo vida. Nekaterih delov v vidnem polju enostavno nisem videl, ko sem gledal normalno. šele ko sem se močno skoncentriral na tisto polje sem dejansko videl kaj je tam. nekatri deli slike so bili kot bi gledal nekakšno valovanje, Vse to je trajalo približno eno uro, medtem pa sem se tudi počutil slabotnega, slabše sem slišal, odzivi na dogodke v realnosti pa so bili tudi precej slabi. po približno eni uri pa se je vse spremenilo v močan glavobol, močno pa so me bolele tudi oči.

Je možno, da imam v vratu ukleščen kakšen živec, ki bi mi vsake toliko časa lahko povzročil motnjo vida?