Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Celjenje rane na prstu


Vprašanje:

Spoštovani!

Pred tremi tedni sem si poškodoval prst pri blazinici, dobil sem 10 šivov, poleg tega so mi odstranili noht. Rana se mi je celila lepo. Po dveh tednih sem zopet začel hoditi v fitnes, sedaj pa opažam, da se mi je rana malce odprla, malo razvlekla. Prst sem si pred odhodom v fitnes močno povezal, da mi je držalo skupaj. Sedaj me zanima, ali naj preneham hoditi v fitnes, da se mi rana bolje zaceli, ali je dovolj da si močno povijam prst. Prst, ki je sredinec je debelejši od prsta na drugi roki. Ali bo prst čez čas zopet prišel v normalno debelino? Ali mi svetujete, da naj si prst hladim? Kako naj v prihodnje skrbim za prst, da se bo lepo zacelil?

Lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni,

načeloma je bolje, da s športnimi aktivnostmi počakate do zacelitve. Če se celjenje zavleče ali kako drugače zaplete, obiščite osebnega zdravnika ali zdravnika, ki je oskrbel poškodbo.
Oteklina bo s časom izzvenela in prst se bo zmanjšal do, ali skoraj do stanja pred poškodbo. Brazgotina bo seveda ostala. Niste natančneje opisali poškodbe, a lahko, da bo trajno spremenjen tudi noht.

Lep pozdrav!
asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Aktiven

asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Operacije

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.