Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Težave s prebavo in slabost


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Že več kot en mesec se mi pojavljajo težave, ko pojem karkoli. Najprej se težave niso pojavljale ob vsakem obroku, zdaj pa je vse huje. Ne glede na to, kaj pojem, mi hitro postane slabo, vem, da ne bom bruhala, potem pa se to prenese na težave s prebavo in na potrebo ne morem hoditi normalno, sem odprta. To se mi zdaj dogaja že tri jutra zapored, zbudim se, sploh še nič ne pojem in mi postane slabo. Sem športnica, tudi prehranjujem se dokaj zdravo in ne vem, s čim tako razdražim želodec. Prosim za vašo pomoč.

Hvala za odgovor.

Odgovor:

Spoštovana.

Težave v predelu žličke v smislu bolečin, krčev in slabosti NEPOSREDNO po obroku, imajo skoraj vedno svoj izvor v želodcu. Skoraj prepričan sem, da imate vnetje želodčne sluznice in potrebujete zdravilo, ki bo v nekaj dneh rešilo vaš problem. Če blato ni črno, ampak je rjave barve, potem to pomeni, da ne krvavite. Prosim, obiščite svojega zdravnika, ki vam bo predpisal zdravila in vas poslal na gastroskopijo, ki bo potrdila diagnozo.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.