Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Olje črne kumine


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Imam dokazano pravo policitemijo z mutacijo gena JAK2 in precej spremljajočih pojavov in simptomov. Nedavno sem na spletu prebral o učinkih olja črne kumine in našel veliko možnosti blaženja simptomov moje bolezni. Me je pa zmotil podatek, da ima 250 % vpliv na povečanje kostnega mozga. Zdaj me zanima, kaj to povečanje pomeni? Če to pomeni tudi povečano proizvodnjo eritrocitov in trombocitov, potem verjetno uživanje tega olja zame ne pride v poštev.

Lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani.

Res zanimivo. Šel sem malo po-googlat. Prodajalci res navedejo reklamne podatke in ko človek vse to prebere, skoraj ne potrebuje nobene uradne medicine več.
Vsekakor dodatki omega 6 (nenasičene linolenske kisline), številnih aminokilsin, in vitaminov in elektrolitov ne morejo škodovati. Vprašanje pa je, ali te dodatke k prehrani poleg redne naše hrane res potrebujemo. Kako smo pa živeli do danes? Vi imate obolenje rdeče krvne slike in določeno terapijo. Mislim, da črna kumina ne bo nič škodovala in da v zmernih količinah, kar je univerzalen "recept" s poudarkom na zmernosti, ne bo povsem nič škodovala. Predlagam pa, da vprašate še zdravnika, kamor hodite na veno punkcije, saj on je strokovnjak, visoko specializiran za to krvno obolenje.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.