Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Mravljinčenje v levi roki in levi ličnici


Vprašanje:

Lepo pozdravljeni,

stara sem 55 let, normalne teže in se vsak dan vsaj eno uro gibljem po svežem zraku. Imam močno povišan holesterol ampak ne prejemam terapije. Že 5 dni čutim mravljinčenje v levi roki in levi ličnici, prav tako mravljinčenje občasno poneha, pojavi se tudi pekoča bolečina. Včeraj sem stopila do zdravnikov in nevrologa, kjer so mi opravila EKG, odvzem krvi in CT glave in niso odkrili nepravilnosti. Zanima me, kaj je vzrok mojim težavam?

Hvala vam, in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovana gospa.

Opravili ste CT, nevrološki pregled in s tem, menim, je sum, da gre za kakšno majhno kap ali predstopnje kapi, izključen. EKG tudi izključuje dogodke srca, ki sicer ne dajo mrtvenja roke in obraza. Vsekakor je možno, da je problem vezan kljub vaši aktivnosti na vratno hrbtenico in zato menim, da je potrebno z RTG slikanjem vratne hrbtenice preveriti stanje. Holesterol pa ne sme biti visok, saj je to velik rizični dejavnik za možgansko cirkulacijo. Osebni zdravnik vam bo uvedel zdravilo, če je % tveganja dovolj visok, sicer pa na UKC Ljubljana obsataja lipidna ambulanta za tiste, ki imajo visok holesterol. Fizioterapija pa bi seveda v prvi vrsti rešila problem mrtvenja roke.

Lepo pozdravljeni.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.