Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Bolečine v anusu


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Stara sem 34 let. Nekaj dni nazaj me je, ko sem vstala iz prepognjenega položaja nazaj stoje, močno ostro zabolelo v anusu, tako da nisem mogla sedeti ali stati, če sem ležala bolečine ni bilo. Sedaj po nekaj dneh me še rahlo uščipne tu in tam, ko vstanem iz ležečega v sedeči položaj. Odvajam normalno, ginekološko sem pregledana. Skrbime rak črevesja.

Hvala lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni!

Pri opisu vaših težav bi najprej pomislil na težave s hrbtenico, če sicer normalno odvajate in ne opažate krvi v blatu, mislim, da ni razlogov za strah. Je pa prav, da ste previdni. V primeru, da bi opažali kri ali bi vam izpadalo črevo, bi bilo pametno opraviti proktološki pregled. Posebej svetujemo previdnost pri tistih, ki imajo v sorodu bolnike s polipi ali z rakom na črevesu. Po 50 letu pa program SVIT omogoča zgodnje odkrivanje raka na širokem črevesu, zato vsakomur zelo svetujemo, da te preiskave vzame zares. Izvid ima praktično enako težo kot opravljena koloskopija.
Svetujem, da se še naprej opazujete, če bi se te bolečine ponavljale svetujemo da se posvetujete z lečečim zdravnikom, katero preiskavo bi najprej predlagal.

Lep pozdrav!
prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

2. 01. 2019 12:19:47
Pozdravljeni, star sem 31 let lani septembra so mi odstranili žolcnik.Tezave imam z prebavo veliko me napenja,vec krat grem na wc, krvi v blatu naj nebi imel pred nekaj meseci sem to tudi v laboratoriju preveril.Zadnji teden morem takoj ko se zbudim na veliko potrebo v razmaku 15 minut veckrat. Prvic je normalno blato, drugic je ze tanjse in mehkejse tretjič je ze diareja...Vec krat me boli levo ali desno od popka, pocutim se napihnjen. Vrocine nimam,pocutje je v redu.Popoldan in do vecera načeloma ne grem vec na wc me pa napenja. HVALA za odgovor
2. 01. 2019 13:12:22
Milan87 pozdravljeni,

predlagamo, da to vprašanje pošljete direktno prof. dr. Pavlu Košoroku:
http://www.viva.si/Strokovnjaki/Podrobnosti/39/Pavle-Ko%C5%A1orok

Njegov odgovor boste prijeli v "Moj nabiralnik" v vašem osebnem profilu.

Lep pozdrav!