Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Rada bi shujšala


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Stara sem 15 let. Težka sem 75 kg in visoka 166 cm. Že nekaj časa hočem shujšati, a ves čas odlašam, sedaj sem pa rekla, da bom poiskala pomoč pri strokovnjaku, ki mi bo pomagal shujšati, zato sem se obrnila na vas z željo, da bi mi prosim svetovali jedilnik in kaj naj jem, da bom shujšala in si izboljšala postavo.

Hvala za vaš odgovor!

Odgovor:

Pozdravljena!

Najpomembnejše je začeti, in če se hujšanja in telesne aktivnosti lotiš pravilno, te bodo kmalu naprej gnali rezultati sami - zato pohvale, da si pričela! Na temo prehrane in izgube telesne teže je bilo v preteklih objavah že ogromno napisanega, zato predlagam, da malo pobrskaš po starih vprašanjih in odgovorih.

Vsekakor ti predlagam, da v "plan hujšanja" vključiš čim več gibanja in se ne zanašaš samo na prehrano. Tako boš veliko hitreje izgubila odvečno maščobo, telo se bo oblikovalo in pridobljeno težo boš lažje obdržala.
Iz prehrane pa nujno izloči vse sladke pijače (v bistvu vse razen vode), kruh, peciva, rogljičke, sendviče ... Poskusi, da ti gibanje in urejena prehrana postaneta del tvojega življenskega cilja in ne samo "pred poletni projekt".
Predvsem pa bodi dosledna in vztrajna!

Srečno in lep pozdrav!