Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Resna zveza in varanje


Vprašanje:

Pozdravljeni,

Sva mlad par. Pred kratkim sva imela težavo, vendar sva jo rešila. Ona je bila na preiskušnji, jaz pa sem sedaj, glede zaupanja. Jaz jo nisem nikoli prevaral niti poiskušal. Ona pa pravi, da se je uspešno ubranila skušnjavi. Skratka, po problemu sem se začel spraševati določene stvari, ki se jih preje nisem nikoli: glede nato, da sem jaz njen prvi spolni partner in ona meni druga, ali obstajajo primeri, kjer so si res partnerji čisto zvesti iz rane mladosti in traja to vse do konca življenja? Zakaj sploh pride do prevare, če imaš nekoga zares rad? Eni govorijo, da je treba izkoristiti mladost, da se '' znoriš'' v smislu menjave partnerjev? Pojavilo se mi je tudi to vprašanje, kaj če te prime ta mladost, ki je trenutno zamujava, v letih ko imaš otroke ? Začne človek drugače razmišljati z leti ? Skratka, kaj je prav in kaj ne? Vem, da je zgolj radovednost tista, ki lahko drago stane. Vprašal sem jo, če ima željo, da bi se rada znorela, pravi da ji je cilj samo en partner. Na internetu piše ogromno o takšnih in drugačnih prevarah, sedaj res ne vem,ali je to normalno(običajno), ali se svet narobe vrti? Nekateri pravijo, da imajo v odnosu polno ljubezni in vseeno pride do prevare, zakaj? Osebno mislim, da je moški skok čez plot, le radovednost in trenutni užitek, brez ljubezni, ki pa ga je treba znati pretehtati, če je to vredno!  Gre pri ženskah za isto filozofijo, zakaj ženske varajo? Kakšen je vaš pogled in vaše mnenje?

Lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani!

Zelo lepo je brati poglede na odnos, kot ga imate vi! V življenju je vse mogoče in dejstvo je, da čisto zares ne moremo vedeti kaj nas v življenju čaka. Nekdo, ki ima filozofijo oz. pogled na partnerstvo in zvestobo, kot jo imate vi sami, pa imajo ti ljudje veliko večjo verjetnost, da ne bodo sami prevarali. Pa tudi to se lahko na podlagi zakonskih dolgoletnih težav zgodi ...
Res je, da ženske ponavadi varajo bolj iz dalj časa trajajočega nezadovoljstva v odnosu. Vsekakor pa tudi življenjske izkušnje delajo svoje, a tudi tukaj imamo dvoje: eni se nikoli ničesar ne naučijo, ali jim pač nek stil življenja odgovarja, drugi se iz lastnih napak naučijo ogromno in jih ne ponavljajo!

Srečno in lep pozdrav!


dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal