Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Premestitev na drugo delovno mesto


Vprašanje:

Dober dan!

Že dve leti se zdravim za depresijo in do sedaj mi je šlo vse lepo in prav. Odkar pa so me v službi premestili na drugo delovno mesto, so se začele stvari poslabševati: ne spim ponoči, imam napade panike itd. Zanima me, ali mi lahko moj psihiater oz. osebni zdravnik napiše prošnjo, da bi me premestili nazaj na staro delovno mesto, ker bi to ugodno vpliivalo na moje počutje?

Najlepša hvala za odgovor.

Odgovor:

Pozdravljeni!

Svetujem vam, da se s svojim psihiatrom pogovorite o tem, kateri dejavniki na novem delovnem mestu sprožajo vašo stisko. Če gre za nekaj, kar dejansko ni v skladu z normalnimi delovnimi pogoji, morda za slabe medosebne odnose, ali moobing ... potem vam psihiater lahko napiše to priporočilo, vendar o tem ali vam bodo ugodili ali ne, odloča delodajalec. Lahko vas napoti na pregled spec. medicine dela, ki poda delodajalcau svoje mnenje in predlog.
Če ne gre za dejansko problematične pogoje dela, temveč bolj za prilagoditvene težave, vam svetujem, da poiščete psihoterapevtsko pomoč. Psihoterapevt vam lahko pomaga razumeti, kaj je tisto kar povzroča odpor do te spremembe in vam lahko pomaga to razreševati.

Lep pozdrav!
 Biserka Ilin, dr. med

Neaktiven

Biserka Ilin, dr. med

Depresija Vzgoja otrok

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.