Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako naj povečam telesno težo?


Vprašanje:

Pozdravljeni,

star sem 20 let in imam prenizko telesno težo, saj imam 55 kg pri višini 175 cm. Zanima me, kako povečati telesno težo in kako povečati mišice ter dobiti kondicijo. Mi priporočate osebnega trenerja ali vaje, ki bi jih lahko sam izvajal v fitnesu? Naj povem, da še nikoli nisem bil v fitnesu.

Hvala za odgovor!

Odgovor:

prenizPozdravljen!

Da, za tvojo telesno višino in starost je to resno prenizka telesna teža. Lahko ti le na splošno svetujem, saj nisem podrobno seznanjen s tvojim zdravstvenim stanjem.

Nujno prični z redno vadbo na utežeh - tu ti vsaj v začetni fazi zelo priporočam, da si priskrbiš pomoč trenerja. Tako ti bo vadba zanimiva, varna, progresivna in tudi napredoval boš hitro. Drugo zelo pomembno področje pa je prehrana. Tukaj boš moral drastično povečati energijski vnos hranil v telo - osnovna zakonitost pri pridobivanju telesne teže je, da je potrebno pojesti več, kot telo porabi. Dober trener ti bo tudi tukaj znal svetovati in bosta skupaj sestavila jedilnik, ki ti bo odgovarjal in boš počasi povečeval vnos in spoznaval zakonitosti prehrane. Z vztrajnostjo in doslednim, ciljno usmerjenim delom, bodo prišli rezultati.

Lep pozdrav!