Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Neenotna vzgoja


Vprašanje:

Spoštovana!

Vljudno prosim za nasvet! Poročena sva 21 let in imava otroke. S partnerjem se je zelo težko pogovarjati, ker me pogosto kritizira, ponižuje, čustveno izsiljuje,  zadnje čase je veliko na računalniku, ni nobene nežnosti. Ni nobenih pogovorov, jaz sama vedno moram poskrbeti za gospodinjstvo, vzamem si čas za pogovor z otrokoma, za kakšno družabno igro ali kaj podobnega. Slišim, da sinove obrača proti meni, zato imam težave z vzgojo. Strah me je, ker vidim, da mož daje otrokoma 70 € žepnine, mlajši prišpara, starejši (17 let) kupuje cigarete, za svoj žur je nabavil 6 l alkohola. Starejši je omenil, da je probal travo. Avtoritete nimam nobene, zaradi partnerja. On starejšemu mu vse dovoljuje, ni nobenih meja, jaz pa zvečer čakam, v skrbeh, da se vrne.  Počutim se nemočna in ne vem več ....

Hvala!

Odgovor:

Spoštovani!

Situacija, ki jo opisujete je zelo boleča, saj ste v odnosu popolnoma nemočni. Dejstvo je, da, če želimo imeti dobro vzgojo, moramo najprej imeti dobro in skladno partnerstvo, kajti v nasprotnem primeru se začne dogajati prav to, kar se dogaja pri vas doma. To stanje ne bo prineslo ničesar dobrega, ne vajinemu zakonu, kaj šele vajinima otrokoma.

Vprašanje tukaj tudi je, kako boste začeli v prvi vrsti postavljati meje sebi, partnerju in tudi otrokoma. Brez mej ni spoštovanja! Predlagam Vam, da si najdete tudi kakšno strokovno pomoč za dober pogovor in možen napredek!

S spoštovanjem!


dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.