Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Dilema


Vprašanje:

Dilema Lepo pozdravljeni! Z možem sva že v pokoju, navadila sva se drug na drugega, ni pa več občutka ljubezni. Ni poljubov,nežnosti in pozornosti, pa tudi kritizira rad, pohvali pa nikoli. V seksu mnogokrat poskrbi le zase, zame le takrat, ko je za to razpoložen. Zato mi ni kaj dosti do tega. Tudi skupnih aktivnosti nimava. Je priden in delaven in želi, da bi jaz videla smisel v gospodinjstvu in ostalem delu, jaz pa bi rada počela tisto, kar me veseli in prej nisem imela časa za to. Pred leti, ko sem to pogrešala, sem spoznala moškega, ki mi je vse to dajal. Je pa tudi on poročen in je ves čas govoril, da se bo ločil. Žene ne ljubi, je pa doma zaradi vseh ugodnosti. V začetku je dajal vse od sebe, da bi bil z mano, vsekakor pa si je najbolj želel erotike. Ker nisem bila zaljubljena vanj, mi večkrat ni bilo do tega, pa tudi slabo vest sem imela zaradi moža. Mnogokrat sva se prerekala zaradi tega in tudi skregala. Lansko leto sem se pa vanj zaljubila in sem se bila pripravljena tudi ločiti. Vendar sem pričakovala, da bo on storil prvi korak. Vendar tega ne upa, čaka mene. To me moti glede na to, da me vsa leta govori, da me ljubi. Pri erotiki se je dejansko potrudil, da sem jaz uživala, drugih skupnih aktivnosti pa tudi midva nimava, ker je antitalent za tisto, kar me vleče ali pa ga ne zanima.. Največ mu pomeni delo za zaslužek, pogovori z mano, erotika in druženje s svojimi bližnjimi. Zdaj nisem več vanj zaljubljena, imam pa ga še vedno rada in ne vem, če naj storim prvi korak in pustim moža, da bi bila z njim. On bi se ločil šele takrat, ko se bo to zgodilo. Vse to me moti in bojim se, da bi se kregala tudi, če bi bila skupaj, ker je trmast in ima svoja prepričanja. On misli, da bi to, da bi bila skupaj, rešilo vse probleme, jaz pa vem, da bi jih še vedno bilo mnogo, vsaj jaz bi jih občutila. Prosim za nasvet. Prijatelj je rojen  2. 9. 1950.

Odgovor:

Draga gospa!

To je lepo napisana življenska zgodba, ki jo ima ogromno parov, ki se potikajo po tej naši zemljici. Pa pojdiva po vrsti.
Energija, ki jo oddajamo se nam vrača in vse, kar se dogaja okoli nas, je tudi naša energija. Vsak odnos je potrebno graditi in narediti določene korake s pogovorom, oziroma z določenimi dejanji pokazati kaj si želimo, kaj potrebujemo in kaj hočemo. Zato najprej analizirajte svoj del v vašem partnerskem odnosu. Večkrat gremo preko sebe in spravimo sebe v podrejen položaj, ker imamo občutek, če bomo zahtevali svoje, da bomo s tem partnerja prizadeli. Mogoče se to res zgodi, vendar se kasneje izkaže, da smo imeli prav. Seks in nežnost sta samo del vsega o čemer se najmanj pogovarjamo in seks velikokrat zlorabljamo za dosego drugih ciljev oziroma izražanje svojega nezadovoljstva. Enako je z ostalimi aktivnostmi. Če želite, se tu da dosti narediti z odkritim pogovorom in potrpežljivostjo.
Kot povsod je posledica tega to, kar sej je vam zgodilo. Srečali ste človeka, ki ti vse to nudi. Se je pa zopet potrebno vprašati, če ni to samo zaradi bega pred tem, kar imate za postoriti. A ne bi bilo zopet enako po tolikih letih, ko tista vnema popusti? Kot vse kaže, tudi če bi se ločili in začeli z njim novo vezo, bi zabredli zopet v isto preizkušnjo. Glede na to, kar mi kaže, ste začel z isto energijo kot prvi zakon. Vi bi se ločili, ne verjamem pa, da bi se on ločil.
Zato morate najprej pri sebi vse razčistiti in to ne glede na vašega ljubimca. Če se odločite za ločitev, se morate ne zaradi ljubimca, ampak zaradi sebe. On je samo povzročitelj vsega tega, ker vam je prišel naproti, da opravičite vaša dejanja. To je kot vse v življenju. Če imate na enem prostoru neko stvar, morate najprej to umakniti, da potem na to mesto postavite drugo.
Zato vam predlagam odkrit pogovor z možem glede vajinega odnosa in poizkusite dobiti nov zagon v vašem zakonu. Če pa ne najdeta skupnih točk, pa je seveda ločitev, pa ne zaradi vašega ljubimca, ampak zaradi vas same in poiščite novo pot.
Veliko uspeha!

Lep pozdrav!
 Ljubo Pelicon

Neaktiven

Ljubo Pelicon

Astrološko svetovanje in vedeževanje Samozdravljenje

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.