Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Operacija prsi


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Zaradi bolezni sem hitro in močno shujšala. Sedaj imam problem, ker so moje prsi, kljub temu da sem prišla na normalno težo, še vedno "prazne" in povešene. Rada bi bila spet takšna kot prej, zato me zanima rekonstrukcija-vsadki. Zanima me, kako to poteka, koliko stane in ali je mogoče ta poseg opraviti na napotnico, da to plača zavarovalnica.

Hvala lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni,

blago povešene dojke je mogoče podpreti in dvigniti z vsadki. Pri zelo povešenih dojkah vstavitev vsadkov ni dovolj za dober rezultat. Oblika dojk ne bi bila lepa in vsadek bi s svojo težo še poslabšal povešanje. Dojke je v teh primerih treba po vstavitvi vsadka tudi preoblikovati. Tej operaciji rečemo augumentacijska mastopeksija. Gre za sočasno povečanje in dvig prsi.

ZZZS krije rekonstrukcije dojk po mastektomijah (odstranitvi zaradi raka), poškodbah in pri različnih prirojenih napakah. Povečanja ali dviga dojk ni mogoče opraviti na napotnico. Za estetske operacije so pacienti samoplačniki. Cene povečanja prsi se v kvalitetnih klinikah gibljejo med 3 in 4 tisoč evri. Del stroška predstavljajo vsadki. Par najboljših stane med 600 in 1100 evri, odvisno od tipa in proizvajalca. Povečanje in dvig je bolj zapletena operacija in je dražja za nekaj deset odstotkov od enostavnega povečanja dojk z vsadki.

Kakšna operacija je za vas primerna vam bo svetoval izbrani plastični kirurg. Z vami bo opravil natančen pogovor. Po pregledu in meritvah vam bo pomagal pri odločitvi o vrsti in velikosti vsadkov.

Lep pozdrav!
asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Aktiven

asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Operacije

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.