Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kandida


Vprašanje:

Pozdravljeni! Na vas se obračam, ker že približno slabe tri mesece opažam naslednje simptome: povečana telesna teža (sklepam, da zaradi povečane želje po sladkem in slanem), mrzle roke in noge, slab spomin in koncentracija, nenehna utrujenost, konstantna napihnjenost (tudi ko je želodec prazen in sem lačna, sem napihnjena), vetrovi, pogosto me obliva vročica, pogosto imam tudi livična vnetja  ... Ker sem v zadnjem času zasledila veliko člankov na temo kandide, sem sama preizkusila test prisotnosti le-te, z slino v kozarcu vode (slina je razpadla, iz nje so se delale nitke, potem pa je potonila na dno kozarca), ki je potrdil moje sume na povečano prisotnost kandide v mojem telesu. Sedaj pa sem se znašla na razpotju. Naj obiščem zdravnika, ali naj poskušam zadevo sama pozdraviti? Kaj mi vi svetujete?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Odgovor:

Spoštovani!

Hvala za vprašanje. Naštevate toliko znakov, da bi lahko preiskave šle v zelo različne smeri. Nič od naštetega ni tako značilno, da bi vam lahko takoj svetoval na katerega specialista se obrnite. Vsekakor je vaš zdravnik najboljša možna izbira.
Okužba s kandido je zadnje čase zelo modna diagnoza in ponavadi se bolniki "obesijo" na to diagnozo in zdravijo sami. Pri tem je nevarno, da spregledajo kako drugo bolezen, ki se s temi težavami lahko prekriva, zato vam vsekakor svetujem, da se obrnete najprej na vašega lečečega zdravnika in z njim naredite plan zdravljenja.

Lep pozdrav!
prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Aktiven

prof. dr. Pavle Košorok, dr. med.

Črevesje in hemoroidi

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.