Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Viseča koža trebuh in stegna


Vprašanje:

Lep pozdrav.

Po dveh nosečnostih sem pridobila viseč trebuh ter stegna. S tekom in telovadbo sem prišla iz 88 kg na 72 kg (rodila z 98 kg). Nikakor pa se ne morem znebiti te viseče kože in seveda tudi "maščobnih zalog". Težave imam posledično z hrbtenico. Problem je, ker sem z svojim videzom še psihično obremenjena (se tudi zdravim psih.) saj si nikakor nisem všeč s to odvečno težo. Vprašanje: kaj krije ZZZS oz kakšna je cena posega v kolikor bi sama krila.

 Hvala za odgovor!

Odgovor:

Pozdravljeni,

v nekaj odgovorih na tem portalu smo se že dotaknili podobne teme. ZZZS (zaenkrat) krije poseg odstranitve odvečne kože po masivnem hujšanju, v kolikor so izpolnjeni naslednji pogoji:

  • izguba nad 60 kg telesne teže (neodvisno od načina);
  • indeks telesne teže pod ali blizu 25;
  • vzdrževanje takšne telesne teže vsaj leto – stalnost novih prehranjevalnih navad in spremenjenega načina življenja;
  •  funkcionalne motnje zaradi odvečne povešene kože.
ZZZS ne krije odstranitve maščobnih blazinic, odvečne kože na trebuhu ali stegnih po nosečnosti(h). V tem primeru gre za posege izključno estetske narave (liposukcija, abdominoplastika in dvig stegen). Spremembe, ki na ženskem telesu nastanejo po nosečnosti, so zelo različno izražene in v nekaterih primerih komaj zaznavne, v drugih močno estetsko moteče. Če bi bila zavarovalnica pripravljena kriti popravke vseh telesnih sprememb po nosečnosti, bi bili stroški neobvladljivo visoki. V današnji situaciji se zdi bolj verjetno, da bo s časom omejila tudi pravice do korekcij po masivnem hujšanju.

Posegi, ki bi vam lahko pomagali se cenovno gibljejo med 3000 in 3500 evrov za korekcijo trebuha, podobno ceno ima dvig stegen. Cena liposukcije je močno odvisna od obsega in števil predelov, kjer so moteče maščobne blazinice. Lahko znaša od tisoč do tri tisoč evrov. Na naši kliniki pogosto opravljamo Poseg za mamice (Mommy Makeover), ki je podoben kombinaciji popravkov, ki jih želite, le da pogosteje kot stegna pri mladih mamicah popravljamo dojke. Skupina posegov združena v enkratno operacijo je približno 30 odstotkov cenejša od seštevka cen posamičnih posegov.

Z lepimi pozdravi!
asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Aktiven

asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Operacije

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

21. 07. 2014 07:56:55
sama imam podoben problem. Stara sem 55 let, in me prav tako motijo te "stvari", najbolj pa povešene dojke. Ne morem najti primernega nedrčka. To je velika pomanjkljivost, vsaj zame. Tudi mene psihično obremenjuje. Pa tu na trebuhu imam problem viška kože, posledično zaradi bolezni sem shujšala30 kg, ,potem sem se morala zrediti zaradi tretje op. pa sem spet shujšala in tako sem vam "zelo "podobna, spoštovana! Če bi bila finančno zmožna, bi si že zdavnaj privoščila operacijo.