Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Težavna tašča


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Živim s partnerjem, imava 3 leta starega fantka, septembra pričakujeva nov naraščaj. Živimo v bloku v drugem nadstropju, moja tašča in tast s hčerko pa nekaj nadstropij više. Tašča je zelo navezana na sina, mojega partnerja in sedaj je obsedena še z vnukom. Moja tašča vedno govori samo o sinu, pa kako je ona z njim v dobrem odnosu, da z hčerko pa nista nikoli našli pravega stika. Odkar se je rodil moj sin je v obsedenem stanju, vsak dan hodi dol, ne pokliče prej ,zvoni na vratih, kar mene moti, kajti tudi jaz si rada odpočijem in sem rada kakšen dan samo z svojo družino sama. Včasih komaj pridem domov z otrokom in je že na vratih. Ker sva z otrokom dosti sama, grem rajši pa vrtcu kar nekam ven, ker doma itak nimam zasebnosti, pa čeprav bi rada bila doma. Niti nočem vabiti kaj dosti kolegic domov, ker itak se z njimi ne morem nič v miru pogovoriti. Ko pa je partner doma, pa on vedno govori o tašči, kdaj bo kaj prišla dol. Zaradi tega sem mu že večkrat povedala svoje, vendar ne zaleže nič. Nimam nič proti njej, ne branim stikov z vnukom, vendar se mi zdi, da če bi prišla trikrat tedensko bi bilo dovolj. Mislim, da imam pravico do svojega življenja in da se družim še s kom drugim in ne samo z njo. Ona je tako obsedena z mojim dvema ,da pozablja da ima svojo družino.Tudi ona ne hodi ven, enkrat tedensko gre v trgovino, drugače pa samo študira kje sta njen vnuk in sin in zaradi tega so se tudi skregali doma. Zanima me, kaj vi menite o vsem tem, imam pravico do svojega življenja in miru? Čez nekaj let imamo namen kupiti  svoj domek nekje drugje, če nam bo uspelo, jaz si seveda želim čimpreje. Še enkrat poudarjam, da nočem omejevati stike otroku z njo, samo da ne pretirava. K njej ga pa ne vozim, ker imajo oni radi mir v stanovanju, zato ona pride dol.

Hvala za odgovor!

Odgovor:

Spoštovana!

Seveda imate pravico do svojega časa, ki ga preživite z vajinim sinom in možem. Ne le, da imate pravico, to je tudi zelo prav. Stari starši so seveda zelo dobrodošli, a zavedati se je potrebno, da je to vaše življenje in vaša družina s katero prebijte kar se da največ konstruktivnega časa. Včasih pa si vzemite čas le zase in dajte vnuka v varstvo babici. Vendar pa morate imate pri tem kontrolo, kot mati, vi!

Lep pozdrav!
dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

16. 06. 2014 10:24:59
... Večinoma Ljudje Govorite O PRAVICAH ... Ja Seveda Da Imate PRAVICE, Samo Za PRAVICE Se Je Treba (Iz)BORITI ... Je Premalo Če So Samo Zapisane Nekje v Državnih Institucijah ... Saj Že Tako Ali TAKo Se v Sloveniji "Samo" Govori ... Vse Se VE ... Modruje Na "Kvadrat" ... Ampak - NAREDI Pa Se Nič Ne ... Ker Za To Je Treba Imeti "Jajca" (Ne Samo Pamet), Toda Pustimo Sedaj To ... Glede Vas, Pa Naj Vam Omenim To: Če Vaš Mož Ne Bo Znal "Udariti" Po Mizi ... In Reči To Ali ONO ... Boste Vi Imeli Še Probleme ... Da Se Boste Samo Čudili ... Teh "Maminih" Sinčkov Je Vedno Več In Več, Še Posebno v Sloveniji ... Še Bi Lahko Pisaril o Tem, Toda ... Zapomnite Si Nekaj: Vaš Mož Mora Striktno Zahtevati (Tudi Prepovedati Včasih), Da Se Vam Bilo KDO (Ne Samo Tašča) - "Meša" v Vaše Življenje Non - Stop ... Lepo Je Vse Skupaj Da Si Pomagate In Skrbite Eden Za Drugega, Toda - NE Non - Stop Da Se NESPOŠTOVALNO "Mešate" Eden v Drugega (v Tem Primeru Tašča - In Vaš Mož, Ker Daje Podporo Svoji Materi Namesto Svoji ŽENI) ... Torej - Če Imate Moža "Mevžo", Vedite Da Potem Morate VI Narediti Red, Če Ne Bo Samo Še Slabše ... In Vi Kot MATER In ŽENA Boste (Počasi) Nič Vredna v Tej Družini ... Pa Veliko SREČE Vam Želim ...