Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vsakodnevno slabo počutje, depresija


Vprašanje:

Pozdravljeni,
stara sem 40 let, zadnje tri mesece se počutim grozno, vsak dan me boli trebuh in to grozno, je zelo napihnjen, čeprav sploh ne jem veliko, srbi me glava, kot,da bi mi nekaj lezlo po njej in tudi splovilo - enako- kot da mi neke črne, temne pikice gredo ven, ne vem pa ali iz mehurja, jajčnikov, anusa. Postala sem depresivna, včasih se zjokam za nič, nobenega življenja od mene, za vsako stvar, ki jo hočem narediti (kuhati, pospravljati, it na sprehod...), se moram skoncentrirati in to mi pobere vso energijo, do ničesar mi ni, nobene volje, kap. Bila sem pri svoji zdravnici in ji vse to povedala, ona pa mi je predpisala tablete za alergijo. Strah me je, da nimam kakšnih parazitov, zajedalcev v telesu, ali pa mi to delajo bakterije, ne vem. Še pred pol leta sem bila popolnoma zdrava, tudi vse življenje nisem občutila nobene gripe, angine, kartoteke skorajda nimam, razen za zlom roke, luskavico imam in kronični bronhitis, drugače ne pomnim, da bi zaradi česa zbolela.

Lepo prosim za nasvet!

Odgovor:

Pozdravljeni,

Ko tole berem, čutim strašen obup nad vsem , kar doživljate. Menim , da je potrebno rešiti dva problema, najprej dokazati z nekaterimi preiskavami, ali dejansko imate kakšno bolezen ali infekcijo in nato se je potrebno lotiti vaše psihe, vašega nezadovoljstva s svojim življenjem, vaše nesrečnosti. Prva stvar mora obsegati pregled krvne slike in parametre vnetja, potrebno je pregledati blato na parazite in potem, če se kaj najde, zdraviti. Dalje pa je potrebno zdraviti napihnjenost, če je to problem (dodati encime trebušne slinavke ali pa zmanjšati kandido v prebavilih in tako zagotoviti dobro prebavo).
Prav gotovo pa morate pri svojem zdravniku izpolniti vprašalnik o depresiji, ki bo jasno pokazal, ali je morda to diagnoza, bolezen , ki jo morate zdraviti. Pri 40 letih ste na višku moči, morate najti nazaj svoje veselje. Kar pogumno, obstaja, a morate ga najti.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.