Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Mravljinci v prstih roke


Vprašanje:

Pozdravljeni!

Zanima me, zakaj se mi na prvih treh prstih na levi roki pojavijo mravljinci v roku cca 15 minut in se nato stopnjujejo v bolečino, pri ležanju na desni strani. Ko se obrnem na levo stran, se mi ta isti primer naredi na desni roki. Težavo rešim z ležanjem na hrbtu. Sem star 56 let, 4 operacije L4/5 na hrbtenici.

Hvala za odgovor!

Odgovor:

Spoštovani!

Problem mravljinčenja izmenično v rokah, odvisno od položaja je, v kateri roki, je zanesljivo problem vratne hrbtenice. In sicer verjetno 6 in 7 vratnega živca, ki gre med enim ali drugim vretencem iz hrbtenice ven v roko (C6 in C7).
Ledvena hrbtenica sicer nima nič anatomskih povezav z vratno hrbtenico, a zagotovo pomeni, da 4 operacije na ledveni hrbtenici pomenijo obrabne spremembe, ki gotovo tudi vratni hrbtenici niso bile prihranjene.
Menim, da je položaj hrbtenice pri ležanju na eni ali drugi strani kriv za mrtveneje v nasprotni roki. To se da lepo razložiti. A nič ni zgubljeno. Potrebno je RTG slikanje vratne hrbtenice in seveda EMG preiskava za obe roki, ki jo opravljajo nevrologi. Potem bo vse zelo jasno.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.