Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Zavarovanje za pomoč na domu


Vprašanje:

Spoštovani,

sosed je star 55 let in je lani preživel možgansko kap. Po mesecu dni bivanja v bolnišnici in mesecu dni rehabilitacije v Soči so ga prepustili v domačo oskrbo. Zelo dobro okreva, vendar potrebuje pomoč pri opravljanju osnovnih dnevnih opravil (pomoč pri osebni higieni, oblačenju, gibanju). Svojci si želijo, da bi zanj skrbela strokovno usposobljena oseba, vendar to zahteva finančne izdatke. Ali obstaja zavarovanje, ki bi to pokrilo?


Lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljeni,

stranke naše zavarovalnice, ki imajo sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri Adriaticu Slovenici, lahko sklenejo tudi zdravstveno zavarovanje za težke bolezni in operacije, ki je prikladnov primeru posledic težkih bolezni. Zavarovanje ponuja visoka kritja, vendar je treba nanj pomisliti pravočasno, saj ne krije posledic bolezni, ki nastanejo še pred sklenitvijo zavarovalne police. Žal nam je, da je tako, kajti vaš sosed že zdaj potrebuje dodatno oskrbo in znatna finančna sredstva zanjo, pomoč na domu pa še zdaleč ni poceni. Morda bo vaše vprašanje spodbudilo premislek o zavarovanju, ki izdatno olajša finančne težave v podobnih primerih, zagotovimo pa si ga lahko že za manj kot 10 evrov na mesec.

Če bi imel vaš sosed pri naši zavarovalnici že zdaj sklenjeno zavarovanje s kritjem 6.000 evrov za težke bolezni, 3.000 evrov za operacije in 1.800 evrov za posmrtnino, bi zanj plačeval 9,77 evrana mesec.

Ob preživetju možganske kapi bi prejel 6.000 evrov izplačila, s čemer bi si lahko plačal približno 460 ur nege na domu, ki bi jo izvajala strokovno usposobljena oseba.

Zavarovanje za težke bolezni in operacije poleg možganske kapi krije še trinajst drugih težkih bolezni. V primeru izplačila se zavarovanje ne prekine, vendar zavarovanec po poteku dveh let vnovič prejme izplačilo za morebitno drugo obliko težke bolezni, kar je drugače kot pri drugih zavarovanjih, ki so na voljo na slovenskem zavarovalnem trgu, pri katerih se z izplačilom zavarovanje navadno prekine. Zavarovanje obsega tudi kritje za več kot dva tisoč operacij, v primeru zavarovančeve smrti pa svojci prejmejo dogovorjeno posmrtnino, torej 1800 evrov.

Lep pozdrav!
 Maja Jurinčič

Neaktiven

Maja Jurinčič

Vse ostalo kar vas žuli

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.