Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Strah me je, da bom zbolela za rakom


Vprašanje:

Pozdravljeni,

pred tremi leti mi je zaradi raka na modih umrl mož, tako da sem ostala sama z dvema majhnima otrokoma. Vsi trije počasi prebolevamo to težko preizkušnjo, vendar se odtlej bojim, da bi se kaj zgodilo tudi meni. Resda sem zaposlena, vendar mi ob skrbi za dva otroka ne ostaja veliko denarja, da bi lahko še intenzivneje varčevala za primer nepredvidenih dogodkov. Zase in za otroka sem poskrbela, kolikor zmorem. Sklenjeno imam nezgodno in življenjsko zavarovanje za primer smrti, vendar me skrbi, da bi tudi sama zbolela za rakom, saj imam pogosto ginekološke težave. Gloda me strah, da bi se mi kaj zgodilo, še preden otroka odrasteta, saj bi tako ostala še brez mame. Lepo vas prosim za nasvet. Že vnaprej hvala.
Tudi v prihodnje vam želim veliko uspeha pri vašem delu!

Odgovor:

Spoštovana,

za vašo varnost in finančno varnost vaših otrok vam lahko ponudimo zavarovanje za tveganje raka. Zavarovanje, ki ga ponuja naša zavarovalnica, obsega izplačilo denarnega zneska ob prvem nastanku ženskega raka (rak na dojki, materničnem vratu, materničnem telesu, nožnici, vulvi, jajčnikih in jajcevodu). Izplača se vam skleniti še nadomestilo za čas bolnišničnega zdravljenja; s tem zavarovanjem namreč poskrbite za zavarovalnino v primeru smrti zaradi katerega koli raka. Premija za zavarovanko vaše starosti (med 40. in 44. letom) znaša samo od 5 do 13,30 evra – tak strošek za zavarovanje resnično ni visok.
Če bi si želeli še širšega zavarovanja, se lahko odločite za sklenitev zavarovanja za težke bolezni in operacije. S tem zavarovanjem bi si zagotovili finančno varnost še za primer številnih drugih bolezni. Zavarovanje ponuja izplačilo nadomestila za štirinajst težkih bolezni, med katerimi so tudi rakava obolenja. S tem zavarovanjem kot prvi v Sloveniji obenem ponujamo izplačilo nadomestila za več kot 2000 (dva tisoč!) operacij, opravljenih v bolnišnici. Zavarovanje obsega tudi kritje v primeru zavarovančeve smrti. Mesečna premija se giblje od 4,47 do 14,70 evra.
Če bi torej sklenili obe zavarovanji z najnižjimi kritji (skupna mesečna premija 9,47 evra), bi že ob nastanku (ženskega) raka prejeli izplačilo v znesku 13.000 evrov. Obenem bi bili upravičeni do nadomestila za bolnišnično zdravljenje, poleg tega pa bi prejeli po 20 evrov na dan (največ sto dni). Če bi zboleli za kako drugo obliko raka, ki ni uvrščena med tako imenovane ženske rake, ali za katero od drugih trinajstih kritičnih bolezni, bi prejeli izplačilo v znesku 3000 evrov. Upravičeni bi bili tudi do nadomestila za opravljene operativne posege (do 1500 evrov), odvisno od vrste posega. Za primer smrti bi upravičenci prejeli posmrtnino v višini največ 6000 evrov.
Naštete zneske izplačamo zavarovancu oziroma upravičencu, z njimi pa lahko prosto razpolaga. Tako se bolniku ni treba ukvarjati s finančnimi zagatami, ampak se lahko v celoti posveti svojemu zdravljenju, z izplačano zavarovalnino pa si denimo priskrbi potrebne pripomočke ali pa si omogoči zdraviliško zdravljenje, ki si ga sicer ne bi mogel privoščiti.
Za manj kot 9,5 evra na mesec si torej lahko zagotovite finančna sredstva, ki vam bi zagotovo pomagala prebroditi izpad dohodka med bojem z boleznijo. Seveda se lahko odločite tudi za kritja z višjimi nadomestili – v skladu s svojimi potrebami in finančnimi zmožnostmi. Zavarovanje vam toplo priporočam, obenem pa vam želim veliko zdravja in zvrhan koš pozitivnih pomladnih misli.

Lep pozdrav!
mag. Barbara Kastelic

Neaktiven

mag. Barbara Kastelic

Vse ostalo kar vas žuli

Vprašanje lahko zastavite samo aktivnemu Viva strokovnjaku.