Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Malinovi ketoni za hujšanje


Vprašanje:

Pozdravljeni,

mene pa zanima vaše mnenje o malinovih ketonih kot pomagalo pri hujšanju.

Lep pozdrav in hvala!

Odgovor:

Pozdravljeni,

objektivno gledano: nisem še zasledil raziskave o vplivmalinovih ketonih na ljudih, ki bi potrdila ali ovrgla njihove "shujševalne učinke". Obstajajo raziskave, ki so pokazale preprečitev povečanja mase pri miših in podganah, a pri nekaj desetkrat večjih dozah, kot so v tabletih (tudi do 340mg/kg telesne mase človeka; v eni tableti je ponavadi 100 - 300 mg malinovih ketonov). So pa testirali prehranski dodatek, ki je MED DRUGIM vseboval malinove ketone in je pomagal testirancem do boljših rezultatov (ob nadzorovani prehrani in redni telovadbi).

Moje subjektivno mnenje pa je, da je to zgolj še en izdelek pri katerem s pomočjo besed naravno, čudežno, itd. proizvajalci prehranskih dodatkov pobirajo denar lahkovernežev.

Ker pa vidim, da radi pišejo 100 % naravno in podobno, sem iz lastne radovednosti preračunal koliko bi tak izdelek stal, če bi bil res naraven. Naravno pridobljeni malinovi ketoni namreč stanejo tudi 15.000 €/kg (ja, petnajst tisoč evrov na kilogram). Omenjeni izdelek stane dobrih 20  € in vsebuje 2 x 60 tablet po 294 mg malinovih ketonov. Če bi bili le-ti torej naravni, bi ta izdelek stal dobrih 500 € (15.000 €/kg x 120 tablet x 294 mg). Iz tega sklepam, da so sintetični (ki stanejo nekaj €/kg). Že samo pri tem jih dobimo na laži, če pa se poglobimo še v reklamna besedila in ostale zvijače pa nam verjetno zmanjka volje in energije preden zaključimo.

Pod črto, osebno njihovo uporabo odsvetujem (pomanjkanje dokazov o učinkovitosti, prenizke doze, ...) in priporočam raznovrstno, polnovredno in čimbolj naravno prehrano v kombinaciji z redno telovadbo.

Lep pozdrav!

 David Ilar

Aktiven

David Ilar

Rekreacija Diete in hujšanje Prehranski dodatki in dopolnila Zdrava hrana

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal