Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bolečine v nogah pri rekreaciji


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 42 let in sem se pred 3 tedni odločila, da se začnem rekrairati. Začela sem s hojo povprečno 6 km na dan, pazim pri hrani in v tem času sem izgubila že 4 kg. Zelo imam voljo. Zadnji teden so me pričele boleti noge, najprej leva, čez 3 dni pa še desna. Bolečina se pojavlja 10 cm nad gležnjem in to na zunanji strani noge. Najprej sem mislila, da boli kost, ko sem hodila pa je bilo kot da bi me zagrabil krč. Če se mišica segreje, potem ne boli? Če je to mišica, ne vem! Se dobi kakšna krema, ki bi mi pomagala? Resnično imam voljo do rekreacije in sem malo užaljena, ker mislim, da bi si morala vzeti odmor za nekaj dni. Ali sem pretiravala?

Prosim za vaš nasvet in vas lepo pozdravljam.

Odgovor:

Pozdravljeni,

tipično ta problem izvira ali v pretiravanju ali pomanjkanju določenih vitaminov in mineralov (magnezij, kalcij, kalij, natrij, vitamini B kompleksa, vitamin D). Preverite svojo prehrano, da je raznolika in uravnotežena. Poskusite počivati dan ali dva ter nato poskusite z nižjo stopnjo obremenitve kot sedaj in počasi stopnjujte. Če bolečina ne preneha ali se vsaj zmanjša, problem ni v tem in bo potreben posvet z zdravnikom. Pred in po aktivnosti tudi izvajajte raztezne vaje, pred aktivnostjo pa tudi ogrejte oziroma začnite počasneje in stopnjujte ritem.

Ne obupajte in nadaljujte z dobrim delom na tem področju. Prepričan sem (čeprav ne poznam zdravstvene zgodovine), da težave ne bi smele trajati.

Veliko sreče in uspeha!

 David Ilar

Aktiven

David Ilar

Rekreacija Diete in hujšanje Prehranski dodatki in dopolnila Zdrava hrana

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal