Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Špikanje in zbadanje v predelu srca!


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 23 let, že dobra 2 meseca me špika v predelu srca, reber. Pri zdravniku sem bila, opravili so mi EKG, ki ni nič pokazal. Zbadanje se mi pojavlja vsak dan, je zelo moteče. Opazila sem, da me špikne ko izdihnem. Bi morala k kardiologu? Bila sem pri pulmologu, pljuča so vredu. Ne vem h komu se obrniti? Skrbi me, da je srce.

Najlepša hvala za vašo pomoč!

Odgovor:

Zdravo.

Ostra bolečine v predelu srca, ki je vezana na gibanje prsnega koša, na dihanje, obračanje, pripogibanje je vedno na račun medrebrnega živca, ki poteka med enim in drugim rebrom in je po pravilu vedno na istem mestu. Opravila si EGK, pregled pri pulmologu, kar oboje izključuje SRCE in PLJUČA kot vzrok za tvoje težave.

Lahko si pomirjena, ampak boli še vedno, zato je potrebno nekaj narediti. Rešitev je v mišičnih vajah za prsni koš. Tako kot smo imeli v šoli. Odklon s prsnim košem v eno smer in v drugo smer, nato predklone in zaklone prsnega koša, nato rotiranje prsnega koša v eno in v drugo smer. Vzami si vsak dan zvečer in zjutraj po pet minut časa za te vaje. Obstaja tudi cel kup vaj za mišice ob prsni hrbtenici, ki držijo statiko in položaj vretenc, med katerimi izhajajo medrebrni živci. V nekaj dneh po vajah bo pikanje ponehalo. Boš videla.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.