Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Boksarska vreča


Vprašanje:

Pozdravljeni.

Zanima me nekaj, sicer je smešno vprašanje pa vendar.  Za doma imam namen kupiti boksarsko vrečo. Zanima me, če  se je možno z njo dobro spotiti in porabiti kalorije? Trenirala sem borilne veščine, tako da vem kako to deluje, pa vendar je  v telovadnici drugače kot doma. Bi bilo primerno kombinirati še s kašnimi vajami, recimo s počepi? Rada bi se znebila odvečne maščobe na bokih in trebuhu, drugače pa imam zmerno težo, saj sem velika 170 cm in imam 58 kg.

Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor.

Odgovor:

Pozdravljena,

vprašanje je vsekakor na mestu. Tudi boksarska vreča je dobra za "kurjenje" kalorij. Ni tako intenzivno kot s partnerjem, a vseeno ni zanemarljiva vadba. Kombinacija z ostalimi vajami je vedno dobrodošla, še posebaj z lastno maso (sklece, počepi ... ). Vadba, ki ste si jo začrtali, bo pomagala pri izgradnji mišič (ob primerni prehrani), ki pa so glavne pri porabi kalorij.

Ker želite izgubiti maščobo na "občutljivih" mestih (boki in trebuh) samo opomba (za vse, ki obupavajo nad širino bokov), da ne boste preveč zahtevni do sebe: ženske imate pač širše boke, nekatere manj druge bolj. Pogosto se zgodi, da ne upoštevate širšega skeleta v tem delu in za širino krivite maščobo, ki pa ni vedno krivec.

Lep pozdrav in veliko dobro umerjenih udarcev vam želim,

 David Ilar

Aktiven

David Ilar

Rekreacija Diete in hujšanje Prehranski dodatki in dopolnila Zdrava hrana

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal