Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Partner me vara


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 44 let, razvezana  zaradi moževega alkoholizma in  v novi zvezi 5 let. Partner  ima tudi občasno težave z alkoholom, predvsem pa je odvisen od seksa, novih vznemirljivih zvez ipd. Lansko leto sem ga "dobila na mestu », da me vara, sledili so hudi dnevi, na koncu prošnje, obljube, solze ... Mogoče se je umiril za pol leta in potem po starem, včeraj sem dobila nov  dokaz, da me ponovno vara. Seveda je zdaj on užaljen in prizadet, hkrati pa je neznansko ljubosumen in hoče imeti vse pod kontrolo. Nekako že pred enim letom sem končno dojela s kom živim in prenehala gojiti velika pričakovanja, da bo nekoč bolje, če ga bom imela dovolj rada in mu to nenehno dokazovala. Živi samo za užitke in najbolj ljubi svojo idealizirano podobo, ki jo mora kazati v javnosti, doma pa ... Težko mi kdo verjame kakšen je v resnici doma za štirimi stenami. Zakonska terapija odpade, ker on itak največ ve o vsem. Zakaj vztrajam: zaposlena sem v njegovem podjetju, napisala sem morje prošenj ... Utrujena sem od nenehnega pritiska in ne vem, kako naprej.

Hvala za odgovor!

Odgovor:

Spoštovani.

Očitno je, da se v odnosu ne bo nič spremenilo. Kot ste napisali je v vaši situaciji pomembno, če želite iti dalje, da si najdete zaposlitev nekje drugje, da boste finančno neodvisni in nato postopate naprej. Zato iščite dalje in upam, da hitro najdete. Med tem časom, pa naredite tudi kaj lepega zase, kot je kakšen sprehod v naravo.

Lepo vas pozdravljam!
dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Aktiven

dr. Veronika Podgoršek, psihoterapevtka

Partnerski odnosi in samsko življenje Vzgoja otrok Življenje s starostnikom

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

18. 02. 2014 10:40:06
Spoštovana!

Veliko ste že naredili.verjamem,da vas je stalo mnogih prejokanih in prebedenih noči, ko ste se dokončno odločili zapustiti skupnost, ki je vse prek kakor to.Že nenehni stresi, iskanje dokazov,človeku načnejo dušni mir,in zato čestitke k takšni odločitvi.
Vztrajati,kjer ni niti malo upanja na boljše in kjer druga stran "vse najbolje ve",bi bilo izguba časa in na koncu še zdravja zaradi nenehnih šokov in stresov.Seveda je finančna neodvisnost pogoj za vse nadaljnje ukrepe, zato kar pogumno naprej, iščite,kujte vesele načrte za naprej in bo čas vmesnega obdobja in iskanja novih poti, upam in želim,srečnejših,manj stresno in boleče.
Morda bi bilo najbolje za vas,če bi pomislili tudi na selitev iz domačega kraja,tako bodo sence preteklosti hitreje izginile.
Poskrbite zase, za svoje zdravje,omislite si kakšno razvajanje v katerem od Welness centrov, pojdite med ljudi in spregovorite s kom o svojih načrtih, razmišljanjih in težavah.Saj jih niste zakrivili vi! Glavo gor,napolnite "jadra" z novimi vetrovi in pogumno v nove dni in SREČNO!