Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bradavice in naravna pomoč


Vprašanje:

Pozdravljeni,
na spletu je na voljo nešteto naravnih receptov za odpravo bradavic, pa me zanima, katera naj bi najbolj pomagala in zakaj? Kako kažejo izkušnje in ali kakšno naravno sredstvo pomaga ravno zaradi tega, ker vsebuje kakšno snov, ki je podobna kot v lekarniških pripravkih? Našla sem na primer ... izvlečki krvavega mlečnika, mazanje z rezino čebulo, slino polža lazarja, drevesno smolo, drgnjenje z rezino surovega krompirja, bananinim olupkom, s šolsko kredo, s česnovim sokom (ali na bradavico čez noč nalepite kar prerezan strok česna), s tinkturo ognjiča, z ricinovim oljem, bradavico 10 dni čez noč prevežite z vato, ki ste jo namočili v jabolčni kis ... Poskusite lahko tudi z nekaj kapljicami čistega olja čajevca ali eteričnega olja limone ter sivke. Kaj od tega bi priporočili oziroma česa ne in zakaj ne?

Hvala za odgovor!

Odgovor:

Pozdravljeni,

k meni prihajajo ljudje na zdravljenje virusnih bradavic na način, ki je uveljavljen v klasični medicini in na ta način tudi jaz zdravim le te. Najbolj pogosto uporabljam tekoči dušik pri katerem učinkuje temperatura -90 st.C na bradavičko in uniči kožne celice in aktivnost virusa. Temu postopku rečemo pomrzovanje ali pa tudi požiganje bradavičk kajti posledično je poškodba kože, ki se mora obnoviti enaka pri tako nizki temperaturi kot pri tisti, ki kožo upari. Uporabljamo tudi druge kirurške tehnike, kombinacije pač glede na mesto in številčnost bradavičk. Pogosto je potrebno postopke ponavljati.
Veliko ljudi je poizkusilo že vrsto pripravkov, ki naj bi čudežno odpravili bradavičke in vsak od teh pripravkov je verjetno pri komu učinkoval. Ker gre za virus je naš imunski sistem tisti, ki ga mora prepoznati kot napadalca in ga uničiti. Ko naredimo na kakršnkoli način lokalno poškodbo spodbudimo proces.

Lep pozdrav!


 Nastja Lazar, dr. med.

Aktiven

Nastja Lazar, dr. med.

Kožne bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.