Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako se naj znebim širokih bokov?


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 28 let in visoka 173 cm, težka 62 kg. Imam eno leto in pol starega otroka. Zanima me, ali imam preveč kilogramo in kako se naj znebim širokih bokov.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Odgovor:

Pozdravljena,

Vaš indeks telesne mase ITM oziroma BMI je 20,7. To je znotraj normalnih vrednosti, celo na spodnjem delu normalnih meja, tako da telesna masa ni problem. Po domače povedano, kilogramov ni preveč.

Ker ne poznam vaših mer oziroma vas ne vidim, ne vem ali so široki boki posledica maščobe ali konstitucije. Glede na to, da ste ženska in relativno vitki (glede na BMI), sklepam, da pač imate tak skelet. Ne delajte si skrbi glede tega.

Na podlagi vprašanja pa sklepam, da si mogoče niste všeč v ogledalu. Kot rečeno, kilogramov ni preveč, a verjetno ni enaka slika kot pred porodom. Naj dam splošen nasvet: jejte zdravo z veliko sveže zelenjave, izogibajte se sladkorju, pijte vodo, redno telovadite. Kombinirajte aerobno vadbo z vadbo celega telesa, to namreč lahko dela vsak doma z minimalnimi stroški in znanjem. Začnite z najbolj tipičnimi športi in vajami, ki jih vsi poznamo (tek, kolesarjenje, trebušnjaki, počepi, sklece, ... ) in nadaljujte z naprednejšimi. Lahko jih poiščete na spletu, med mojimi odgovori ali po potrebi zastavite novo vprašanje.

Lep pozdrav!
 David Ilar

Aktiven

David Ilar

Rekreacija Diete in hujšanje Prehranski dodatki in dopolnila Zdrava hrana

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portal