Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Odrevenelost po poškodbi


Vprašanje:

Spoštovani!

Dobila sem močen udarec v obraz in levo oko. Pod levim očesom se mi je naredil velik hematom. Bila sem pri osebni zdravnici, ki me je poslala na očesno kliniko, saj se je zbala, da sem dobila poškodbo očesa. Od tam so me poslali na urgenco, saj so sumili da imam zlom sinusa. Na srečo ga nimam, pa tudi z očesom ni nic narobe. Hematom je izzvenel ter se počasi barva na rumeno. Moti pa me odrevenelost leve nosnice in dela lica ter levega zgornjega dela ustnice. Bo ta odrevenelost sčasoma izvenela? Bi me moralo kaj skrbeti?

Hvala za odgovor!

Odgovor:

Pozdravljeni,

malo zamujam z odgovorom in verjetno so vse barve izginile z obraza. Verjamem pa, da je omrtvelost še vedno prisotna, saj ste sigurno imeli poškodovan, udarjen levi maksilarni, zgornji čeljustni živec. Več mesecev se tak živec obnavlja in vsak teden, ne vsak dan, je bolje. Zaželjeno je jemanje B vitaminov (B kompleks 2x2). Do katere točke se bo živec obnovil, bo pokazal samo čas, nihče vam ne bo mogel točno napovedati.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.