Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kožne spremembe na penisu


Vprašanje:

Pozdravljeni.

Pišem v imenu svojega prijatelja, ki ga je malo sram govoriti o tem. Na glavici penisa se mu včasih pojavi rdečica, ki po nekaj časa izgine. Včasih je malo srbeče,kaj drugega pa ni. Je to kaj narobe, ali bi se dalo s čim pomagati? Spolnih odnosov ni imel kako leto, če pa že, so bili zaščiteni. Pa če nekaj, na "jajcih" ima spodaj malo bulico za katero zdravniki pravijo, da ni nič, da bo čez nekaj let izginila. Moda so pa modro vijolične barve. Je to vse ok? Kako pomagati?

Hvala!

Odgovor:

Pozdravljeni,

površina glavice penisa je tanka in nežna in hitreje pride do mehanskih poškodb, ki se lahko kažejo kot rdečica in dražeč občutek, pogoste so tudi glivične okužbe, ki se tudi pri posamezniku rade ponavljajo, ko se enkrat pojavijo. Lahko gre tudi samo za lokalno področje, ki je bolj prepredeno s kapilarami in se le te občasno bolj izrazijo.
Za bulico težko rečem kako bo z njo, ker jo je potrebno videti. Za obarvanost kože mod pa tudi težko sodim, a če je prijatelj bil pri zdravnikih, ki so mu zagotovili, da ne gre za bolezenske znake, jim le verjemite.

Lep pozdrav!
 Nastja Lazar, dr. med.

Aktiven

Nastja Lazar, dr. med.

Kožne bolezni

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.