Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Razlaga izvida MR


Vprašanje:

Pozdravljeni! Vljudno vas prosim za razlago izvida MR in seveda me tudi zanima, če je potrebna kakšna operacija. Star sem 35 let in imam zelo težko fizično delo. MR LEVEGA ZAPESTJA Preiskavo opravimo v standardnih ravninah in sekvencah: Majhen izliv med karpalnimi koščicami in tudi v DRUJ. TFC je nekoliko stanjšan s suspektnim majhnim defektom tik ob radialnem narastišču. SL in LT sta ohranjena. Lunatum tip II. artikulira s hamatumom z znaki blage impakcije ter majhno subhondralno cisto hamatuma. Ostali skelet ima normalen signal. Majhen izliv v piso trikvetralnem sklepu. Fleksorske ter ekstenzorske tetive so ohranjene. V karpalnem in gujonovem kanalu ni posebnosti.

Hvala za vaš odgovor

Odgovor:

Spoštovani!

V prvi in v drugi vrsti zapestnih koščic na mezinčevi strani imate nekatere spremembe (kost lunatum, tiquetrum in pisiforme, ter kost hamatum). Če imate težave in seveda na drugi strani težko fizično delo, je vsekakor potrebno nekaj narediti. Pravi naslov, kamor bi vas jaz s temi MR slikami poslal, je Ambulanta za kirurgijo roke.

Upam, da boste dobro rešili vas problem.
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.