Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Mikrosporija?


Vprašanje:

Pozdravljeni,

nekaj dni nazaj sem pri sebi opazila kožne izpuščaje. Ker sem nekoč že prebolela mikrosporijo, me zanima, če bi se lahko ponovila. Izpuščaje imam na predelu trebuha in pa na mečih, so različnih velikosti ter rahlo rdeče barve, bolj na roza vlečejo. Koža me včasih rahlo srbi, bolj na trebuhu, kot pa na mečih. Koliko časa običajno preteče od stika z obolelo živaljo in prvimi znaki bolezni? Mogoče niste pravi naslov za moje težave, a bo vsak odgovor dobrodošel.

Hvala za vaš čas in lep pozdrav.

Odgovor:

Zdravo.

Seveda se mikrosporija, če je "to to", lahko ponovi. Značilno za mikrosporijo je, da se krog rdečine širi in da je rob na tem krogu nekoliko dvignjen od okolice, površina celega vnetnega kroga pa se nekoliko blešči in je luskasta, svetleča, rdeča. Možna je tudi alergija - urtikarija ali koprivica, ki pa se ne lušči, ne blešči inj nima dvignjenega roba. Vsekakro je potrebno ukrepati - zdravila ali vsaj mazila, zato pogumno k svojemu zdravniku.

Lep pozdrav!
 Marjan Berginc, dr. med.

Aktiven

Marjan Berginc, dr. med.

Srce in ožilje Cepljenje Otroške bolezni Zastrupitve in prva pomoč Prehlad, gripa in bakterijska vnetja Diagnostika Poklicne in redke bolezni

Če želite zastaviti vprašanje stokovnjaku, se morate najprej prijaviti v sistem.

Prijava na portalDodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.