Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Hipotiroza in prehrana


Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 27 let in pred kratkim so mi ugotovili pomanjšano delovanje ščitnice - hipotiroza. Vem, da se jo lahko omili s prehrano. Na internetu številna mnenja, veliko je napisanega, tudi stvari, ki so med seboj kontradiktorne .... Zanima me, katero hrano se lahko je ob hipotirozi. Rada bi si naredila seznam, kaj lahko jem in kaj ne, saj me nervira vsakodnevno iskanje. Naj še povem, da se izogibam mesnim in mlečnim izdelkom ter jajcem. Od mlečnih izdelkov jem edino jogurt, občasno skuto, od mesnih pa si včasih privoščim ribo. Sem pa dokaj aktivna športnica s kakšno kilo preveč.

Hvala!

Odgovor:

Spoštovani,

če vaša ščitnica premalo dela, kar se vidi iz laboratorijskega izvida, ne pa po mnenju kakšnega "vrača", je potrebno telesu dodajati jod. V ta namen je NUJNO dodajati tablete. Kakšna je potrebna doza, ugotovi vaš zdravnik na osnovi izvida. Samo delovanje ščitnice je izjemnega pomena za vse vaše organe, od tega je odvisno počutje, vaš metabolizem, delovanje srca ... Zlasti v nosečnosti je hipotiroza velika nevarnost za okvare pri otročičku. Zato enostavno do zdravnika.

Lep pozdrav!

prim. asist. Darinka Klančar, dr. med.

Aktiven

prim. asist. Darinka Klančar, dr. med.

Bolezni starostnikov Prehlad, gripa in bakterijska vnetja

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

26. 07. 2017 15:15:15
Pozdravljeni,
Prosim za preprosto razlago izvida: nodus v desnem režnju 4,2 cm ,sprememba v ščtnici je sestavljena iz povsem unimorfnih folikularnih celic ,nakazuje pa se mikrofolikularen vzorec rasti ,zelo veliko je vezivne strome -lahko gre za benigen folikularen -adenomatoiden nodus v ščitnici ,ni povsem zanesljivo izključiti folikularne neoplazme .Bethesda III .
diagnoza :- kronično vnetje ščitnice z evtirozo
- nodus v ščitnici bethesda III

LEPO PROSIM ZA RAZLAGO IZVIDA IN VAŠE MNENJE !