Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Povečanje ličnic z implantati


Odgovor:

Spoštovani,

vstavitev ličnih vsadkov v splošni anesteziji stane 1.700,00 EUR. Cena operacije ne vključuje vsadkov. Operacija v sedaciji in splošni anesteziji stane enako, saj mora biti pri obeh vrstah anestezije prisoten tudi specialist anesteziologije.

Na kratko o razliki med obema načinoma anestezije. Pri splošni anesteziji vas anesteziolog popolnoma uspava, ničesar se ne zavedate, nič ne čutite, pri dihanju vam pomaga naprava, ki vam dovaja in odvaja pline skozi cev. Pri sedaciji dihate samostojno in se le rahlo in občasno zavedate; večjega dela posega se tako kot pri splošni anesteziji ne spominjate. Pri sedaciji anesteziolog odmerja globino opoja z zdravili, ki vam tečejo v žilo in nadzoruje življenjske funkcije. Anesteziolog poskrbi za varen in neboleč potek operacije, medtem ko se kirurg v miru posveča operativnemu delu.

Cenejša, a manj udobna možnost je operacija v lokalni anesteziji, kjer podobno kot pri zobozdravniku z injekcijami omrtvičimo operirani del telesa. Injiciranje lokalnega anestetika je lahko za trenutek boleče in pekoče. Pri oblikovanju ležišča za vsadek moramo pokostnico odluščiti z lične kosti, kar je za nekatere ljudje »čudno« in neprijetno.
Pri pregledu se vedno pogovorimo tudi o prednostih in slabostih posameznih tipov anestezije. Če so za načrtovani poseg možni, varni in praktični različni načini anestezije, lahko pacient med njimi izbira.

Lep pozdrav.

asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Aktiven

asis. dr. Andrej Repež, dr. med.

Operacije

Viva strokovnjak trenutno ni na voljo za vprašanja. Lahko si izberete drugega, ali pa poskusite kasneje.