Viva erektiva - naj živi erekcija!

  • sreda, 19. januar 2011
(Foto: Jupiterimages)

Dragi gospodje! Da, tokrat ste na prvem mestu vi. Moški, ki se zavedate, da je kakovostna (no, tudi pogosta, seveda) spolnost ključni predpogoj uspešne partnerske zveze. Če je med vami kdo, ki se s to trditvijo ne strinja, naj ne bere naprej – o aseksualnosti se bomo razpisali kdaj drugič.

Dolgo smo oklevali, preden smo se odločili del tradicionalno (ali pregovorno?) ženske Vive nameniti moškim. Razlogov za takšno odločitev je bilo več, prednjači pa dejstvo, da ste nas v zadnjih mesecih zasuli z vprašanji o motnjah erekcije. Očitno gre za problem, ki v precejšnji meri pesti tudi Slovence.

  • Zakaj ne morem ohraniti trdega penisa vse do konca spolnega odnosa?
  • Zakaj mi penis ne otrdi, čeprav sem vzburjen?
  • Katero zdravilo mi bo najhitreje pomagalo rešiti težave z erekcijo in kje ga dobim?
  • Partnerka ima veliko spolno slo, jaz pa je ne morem več kakovostno zadovoljiti. Pomagajte mi, prosim, saj sem čisto obupan!
  • Mož me ne more več zadovoljiti, zato je vse bolj depresiven. Kako mu lahko pomagam?
  • To so le nekatera iz množice vprašanj, ki so v zadnjih mesecih prihajala v naše uredništvo.

Prelomna je bila pobuda našega bralca, ki nam je poslal naslednje sporočilo:
Pozdravljeni. Z veseljem prebiram vašo revijo, ki jo ima naročeno žena, vendar bi si želel, da bi v njej predstavili tudi bolj 'moške' teme. Konkretno: prispevek, namenjen starejšim bralcem, ki še vedno uživamo v spolnosti, a nas vse bolj prežema strah, da bomo v postelji odpovedali. Prepričan sem, da nisem edini, ki ga mučijo občasne težave z erekcijo, zaradi česar nisem nejevoljen le jaz, pač pa tudi soproga. Veselilo bi me, če bi se o tem razpisali vsaj v spletni Vivi, če že v tiskani izdaji ne. Upam, da bodo pri tem sodelovali tudi Vivini zdravniki, ki jih vedno z veseljem prebiram, saj me marsičesa naučijo.
Lep pozdrav, T. S."

Tako je pred vami naša nova rubrika, v kateri vas bomo v obeh oblikah, v tiskani in e-Vivi, seznanjali z novicami, nasveti in novostmi s področja motenj erekcije. Poimenovali smo jo Viva erektiva. Z vami bo vsaj nekaj mesecev, nastajala pa bo v sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki, ki vam bodo poskušali pomagati rešiti zadrege v postelji.
Viva ljubezen. Viva erektiva!

Pišite nam!

Verjamemo, da bo v naši novi rubriki vsakdo – ne le moški – našel nekaj zase. Če pa imate kako vprašanje, ne oklevajte: oglasite se nam, saj smo tu za vas. Pišite nam na info@viva.si ali na uredništvo revije Viva, Poljanska cesta 6, 1000 Ljubljana.

Več o pomoči pri motnjah erekcije za-naju.si

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki