Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Motnje erekcije: Za trdnost partnerstva


(stran 4 od 4)


Zdravljenje

Diagnoza je torej motnja erekcije. Kaj zdaj? Ali to pomeni konec spolnega življenja, užitkov, partnerske zveze?
Nikakor ne. Po postavitvi diagnoze vam bo zdravnik predpisal ustrezno zdravljenje ali pregled pri specialistu. Vsekakor ga prosite, naj vam predstavi možnosti zdravljenja ter njihove prednosti in slabosti ter vam svetuje pri izbiri zdravljenja, ki vam bo omogočilo normalno spolno življenje. Za zdravljenje motenj erekcije obstaja kopica metod in zdravil. Zdravila lahko bolnik zaužije, si jih injicira v spolni ud ali pa vstavi v sečnico, skozi  ustje na vrhu spolnega uda. Zdravnik vam bo za začetek verjetno predpisal najcenejše in najpogosteje uporabljano zdravilo glede na njegove učinke.

1. Zdravljenje s tabletami sodi med manj agresivne terapije in ga zdravniki najprej predlagajo. Tablete za zdravljenje motenj erekcije so na recept, vendar samoplačniške. Vse tablete za zdravljenje motenj erekcije delujejo po enakem načelu: povzročijo razširitev žil v penisu in s tem večji dotok krvi, zaradi česar penis otrdi. Poudariti velja, da v nasprotju z drugimi zdravili oziroma rešitvami tablete delujejo le ob vzburjenju oziroma ob spolni stimulaciji. Ne morejo torej povzročiti samodejne erekcije, kot jo lahko injekcije.

Vsa druga zdravila za motnje erekcije, ki so na voljo v lekarnah, so le prehranski dodatki, zato jih ne kupujte, če imate resne težave z erekcijo ali pa nanje sumite. Zdravila, ki jih dobite brez recepta in jih ne kupite v lekarni, so lahko zelo nevarna ali pa neučinkovita. Pozorni bodite pri nepreverjenih "zdravilih", ki jih kot čudežna na veliko prodajajo na spletnih straneh. Naj vas ne premami nižja cena, saj so ta "zdravila" največkrat ponaredki, njihova varnost in dejanski učinek pa sta vprašljiva. Za zdravljenje motenj erekcije torej jemljite samo originalna in preverjena zdravila, ki vam jih predpiše zdravnik. Zdravnik naj vam tudi natančno razloži njihovo delovanje.

2. Terapija z vbrizgavanjem učinkovine v penis z injekcijo. Prvič postopek poteka pod nadzorom zdravnika specialista, pozneje pa ga moški opravlja sam. Vbrizgana snov povzroči erekcijo, ki tudi brez draženja traja nekaj deset minut.

3. Uporaba vakuumskih črpalk. Te delujejo tako, da v penis črpajo kri, zaradi česar otrdi. Mehanska vakuumska črpalka je sestavljena iz treh delov: plastičnega valja, v katerega vstavimo spolni ud, črpalke, ki črpa zrak iz valja, in elastičnega obročka, ki ga namestimo na koren spolnega uda za vzdrževanje erekcije, ko odstranimo valj.

4. Implantati (vsadki) ali proteze. V penis jih vstavijo operativno in omogočijo povečanje njegove trdote. Vsadki ali proteze so zelo uspešna oblika zdravljenja erektilne disfunkcije pri številnih moških, vendar so možni tudi zapleti. Najpogostejši je mehanska okvara ali okužba vsadka, čeprav so zaradi kakovostne izdelave in razvoja novih protez težave zelo redke.

Zdravljenje motenj erekcije je pomembno, zato z njim nikakor ne odlašajte. Tako je namreč mogoče znova vzpostaviti normalno spolno življenje, ki partnerjema ponuja intimne užitke ter posledično boljše duševno in telesno počutje. Zdravljenje je pomembno tudi za izboljšanje samozavesti in samopodobe ter za ohranjanje dobrega partnerskega odnosa. Seveda je daleč najpomembneje to, da je mogoče s postavitvijo diagnoze in pravočasnim začetkom zdravljenja prepoznati druge nevarne bolezni, o katerih smo govorili na začetku prispevka (sladkorna bolezen, srčno-žilne bolezni, ki se lahko stopnjujejo v srčni infarkt ali možgansko kap), s čimer lahko preprečimo najhujše.


Kaj lahko storite sami?

Zdravniška pomoč je pri zdravljenju motenj erekcije je seveda pomembna, še učinkovitejša pa bo, če se ne bomo prepustili zgolj "kemiji", pač pa bomo za svojo erekcijo kaj storili tudi sami. Zato velja opustiti škodljive navade in razvade: uravnotežite prehrano, če ste predebeli; ukvarjajte se s športom, če ste doslej le posedali na kavču, prenehajte kaditi in se nalivati z alkoholom. Predvsem pa se o motnjah erekcije odkrito pogovorite s partnerko, ki jo vaš molk, zapiranje vase in nejevolja spravljajo v obup. Tako bo zdravljenje veliko uspešnejši, saj boste vedeli, da vas ljubljena oseba podpira in iskreno želi, da bi vam uspelo. Pravzaprav so poleg uspešne zdravniške terapije najpomembnejši prav podpora, zaupanje in razumevanje partnerke. Prepustite se ji; zaupanje občutkov in skupno opuščanje strahov sta lahko ne le odrešilna, ampak deloma tudi zdravilna!

Več o pomoči pri motnjah erekcije za-naju.si
Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd