Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Motnje erekcije: Zdraviti je treba začeti takoj


(stran 3 od 3)

Črpalke in vsadki

Črpalka je dokaj uspešna metoda, pri kateri si moški na glavico penisa nastavi posebno kapico, na koren penisa pa pritrdi posebno gumico, ki v nadaljevanju zadrži odtekanje krvi iz penisa. S posebno črpalko, ki jo pritrdi na kapico, ustvari podtlak. Kri začne pritekati v penis in ko ta otrdi, moški gumico sname in lahko začne s spolnim odnosom.
Urolog lahko s kirurškim posegom moškemu vstavi v penis tudi vsadek oziroma protezo. Ta je prožna in upogljiva. Ko želi moški izpeljati spolni odnos, vsadek sam nastavi v ustrezen položaj in ga po koncu odnosa preprosto ukrivi navzdol. Vsadek moškega nič ne moti in lahko v vsakodnevnem življenju normalno deluje. Ko ima naslednjič spolni odnos, postopek ponovi.

Zadnja možnost je vstavitev posebnega rezervoarja, napolnjenega z vodo. Iz njega v vsadek izpelje tanko cevčico, po kateri pred spolnim odnosom iz rezervoarja v penis načrpa vodo. Penis zaradi tega otrdi in moški je pripravljen na spolni odnos. Ko moški konča odnos, vodo iz cevčice preprosto potisne nazaj v rezervoar in ud uplahne.

Za kirurški načn zdravljenja se mora moški dobro pripraviti in predvsem razmisliti, ali ga res želi, saj je to poseg, ki je nepovraten. Med njim, razlaga dr. Bratuš, trajno poškodujejo tkivo penisa, zato poti nazaj ni. Poleg tega je operacija dokaj zapletena in možni so številni zapleti. Trenutno tovrstne posege opravljajo le v Kliničnem centru; vsako leto jih opravijo približno deset, čeprav so potrebe večje.

Dvojni odmerek ni smiseln

Ko so na trg prišla prva zdravila za zdravljenje težav z erekcijo, smo lahko prebirali o posameznih smrtnih primerih med spolnim odnosom. Zanimalo nas je, ali je to stvarna nevarnost tudi danes in predvsem, ali je vzrok za to v prevelikem odmerku zdravila. Naš sogovornik odgovarja, da so zdaj ta zdravila že dovolj dolgo na trgu in opravljenih je bilo toliko raziskav, da je povsem jasno, da zdravila sama po sebi ne vplivajo na ožilje, marveč le na erekcijo.

Zato posamični smrtni primeri po njegovem mnenju niso bili neposredno povezani z jemanjem zdravila, marveč z dejavnostjo, ki ga zdravilo omogoča, torej z naporom ob spolnem odnosu. Nemara so bili bolniki neprevidni in so zdravniku zamolčali težave s srcem ali pa so do zdravila prišli na črnem trgu in niso upoštevali kontraindikacij. In če bi nekdo vzel dve tabletki hkrati? Nič usodnega se ne bi zgodilo, razlaga sogovornik. Podvojili bi se le neželeni učinki, zmožnost za izvedbo spolnega odnosa pa bi ostala enako dolga, saj višanje odmerka tega učinka ne poveča.
Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd