Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Interesne dejavnosti in otroci

Citiraj
Moj mulc, ki je hiperaktiven šestošolec, želi na vse možne interesne dejavnosti - izbral si je kar tri športe, kitaro (to je obiskoval že lani), jezik, tabornike, razmišlja pa še o šahovskem in dramskem krožku. Do sedaj sem vedno zagovarjala stališče, da ima lahko 2-3 dejavnosti (po eno iz športa, glasbe in jezika), da popoldnevi niso preveč obremenjeni. Letos pa vztraja na svojem; pravi, da ga vse te dejavnosti sproščajo in ne obremenjujejo. Kako se naj odločim. Prosim vse izkušene starše, ki so se morda že srečali s tem problemom, da mi pomagajo. Čimprej, please ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ko sem bi lsam otrok sem bil podoben (imam tudi diagnosticiran ADHD). Iz lastnih izkušen ti povem, da ga te dejavnosti sproščajo in umirijo. Hiperaktivni otroci potrebujejo veliko različnih dražljajev, da se počutijo dobro. Ne morejo sedeti doma in brati knjige ampak potrebujejo dogajanje in hitro odvijanje dogodkov.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz bi mu pustila, da si izbere še dramski krožek (morda boljše kot šah za hiperaktivca ...?), še vedno lahko preneha oz. mu tako svetujete, če ugotovite, da je zanj vse skupaj preveč, lahko pa da bo to ugotovil tudi sam.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tesa, morda ima pa vseeno preveč. Kaj pa šola? A bo imel čas tudi za učenje' Da se ti ne bo potem zgovarjal, da se ni mogel učiti, ker je zaposlen z drugimi, tudi pomembnimi stvarmi. Morda skleneta kompromis - dokler bo v šoli vse v redu, lahko obiskuje vse dejavnosti. Ko bo začelo kaj šepat, bodo določene stvari odpadale.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ga vse to res zanima ali hodi na vse aktivnosti zaradi družbe? Sicer pa, dokler ne trpi pola, zakaj pa ne. Boljše kot da poseda pred računalnikom ali pa se preganja neznano kje.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Prosim za izpolnitev kratke, anonimne ankete. Povezava: https://www.1ka.si/a/225665
Na vrh Sledi ZS Objavi